Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM

Nieminen ja Niklas-Salminen taipuivat kolmetuntisessa nelinpelissä

Tanska johtaa Davis Cup -ottelua Suomea vastaan ennen sunnuntain kaksinpelejä 2-1.

urheilu
Jarkko Nieminen Wimbledonissa
EPA

Suomi kärsi karvaan tappion tenniksen Davis Cupin nelinpelissä Tanskassa. Thomas Kromann ja Frederik Nielsen voittivat kaksi ensimmäistä erää, mutta Jarkko Nieminen ja Patrik Niklas-Salminen nousivat taisteluun mukaan viemällä kaksi seuraavaa erää.

Tanskalaiset olivat kuitenkin parempia viidennessä erässä ja veivät ottelun luvuin 6-1, 6-3, 4-6, 4-6, 6-4. Ottelu kesti tasan kolme tuntia. Tanska johtaa Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisen kierroksen ottelua ennen sunnuntain kaksinpelejä 2-1.

Nieminen vaihdettiin odotetusti mukaan nelinpeliin, jonka hän pelasi yhdessä viime vuoden Wimbledonin poikien välierässä pelanneen Niklas-Salmisen kanssa. Tanskan pelaajista Nielsen on Wimbledonin nelinpelin voittaja vuodelta 2012.

- Alussa jännitti vähän. Meillä oli Jarkon kanssa molemmilla vaikeaa, kun taas tanskalaiset aloittivat räväkästi. Jouduimme puolustamaan. Kolmannessa erässä saimme hyvän hengen päälle ja neljännessäkin pelasimme tosi hyvin. Ottelu olisi voinut mennä kummin päin vain, Niklas-Salminen sanoi.

- "Pattin" syöttö on ihan maailman huipulta. Hyvä debyytti ja hän pelasi juuri niin kuin kapteenina toivoinkin. Jarkko ja Patti pelasivat tänään ensimmäistä kertaa yhdessä, joten ensimmäiset erät olivat vähän opettelua. Vastustajat ovat puolestaan pelanneet yhdessä vuosia. Kolme viimeistä erää oli todella laadukasta tennistä meiltä, kapteeni Kim Tiilikainen kommentoi.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa alkuperäisen ohjelman mukaan Nieminen kohtaa Nielsenin. Viimeisessä kamppailussa Harri Heliövaara saa vastaansa Mikael Torpegaardin. Suomen on voitettava molemmat ottelut voittaaksen Tanskan.

- Tunnemme Nielsenin hyvin, ja nyt meillä on selvä kuva Torpegaardistakin. Nielseniä vastaan pitää vain pitää oma peli kasassa. Se voi olla välillä vaikeaa, koska hän pelaa niin riskillä ja puskee kovasti päälle, Tiilikainen ennakoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat