Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Markkasen viides virhe ratkaisi - Koripallonuorille tappio EM-kotiavauksessa

Koripallon 20-vuotiaiden nuorten miesten EM-kisat käynnistyvät Suomen osalta Israelia vastaan.

urheilu
Lauri Markkanen ja Israelin Tamir Blatt
Lauri Markkanen (oik.) ja Israelin Tamir Blatt Tomi Hänninen

Suomen vastustaja Israel johti molempia avausneljänneksiä, mutta "Sudenpennut" kirivät jaksojen lopussa aina tasoihin. Israel kävi enimmillään kymmenen pisteen karkumatkalla ennen taukoa.

Kolmas jakso oli tasainen ja johtoasema vaihtui tiuhaan. Viimeisen neljänneksen ratkaisupaikassa, reilut viisi minuuttia ennen loppua Israel venytti 65-65-tasatilanteen nopeasti 72-65-johdoksi, josta se ei enää luopunut.

Suomen paras pistemies, 18 pistettä ottelussa upottanut Lauri Markkanen otti viidennen virheensä 4.19 ennen päätöstä. Se oli viimeinen niitti Suomen takaa-ajolle.

Israelin peliä pyöritti tehokkaasti takamies Tamir Blattin (181 cm), toissa keväänä Cleveland Cavaliersin NBA-finaaleihin valmentaneen David Blattin poika, joka pelasi päättyneellä kaudella Israelin pääsarjaa Hapoel Tel Avivissa.

Blatt oli kovaa valuuttaa lopussa ja kaunisteli pistesaldonsa 22:een. Israel voitti kamppailun lopulta pistein 81-72. Helsingin jäähallissa oli paikalla 4554 katsojaa.

Suomi kohtaa B-alkulohkossa sunnuntaina Espanjan klo 18.30 ja tiistaina Ranskan samaan aikaan. Lohkonelonenkin pääsee jatko-otteluihin ja saa vastaansa pudotuspeleissä A-lohkon voittajan.

U20 EM-KORIPALLO, HELSINKI

B-LOHKO / La 16.7

Suomi - Israel 72-81 (33-35)

Suomen parhaat pistemiehet:

Markkanen 18/9
Aidoo 13/3
Hirvonen 11/5
Henttonen 8/7
Saarijärvi 6/6
Järvi 5/1

Suosittelemme

Tuoreimmat