Kontista ei pysäytä mikään - komea turnausvoitto Hampurissa!

Henri Kontinen ja John Peers voittivat Hampurin ATP500-turnauksen nelinpelin. Kontiselle ATP-turnausvoitto oli yhdeksäs nelinpelissä, mutta vasta toinen 500-tasolla.

urheilu
John Peers ja Henri Kontinen.
AOP

Henri Kontista ei tällä hetkellä tunnu pysäyttävän mikään. Viikko sitten Wimbledonin sekanelinpelin mestaruutta juhlinut Kontinen voitti nyt Hampurin ATP500-turnauksen yhdessä parinsa John Peersin kanssa. Finaalissa kaatuivat Kanadan Daniel Nestor ja Pakistanin Aisam Ul-Haq Qureshi 7-5, 6-3.

Wimbledonin ruohon jälkeen Hampurissa pelattiin massalla, mutta se ei tahtia haitannut.

Nestor on 43-vuotias nelinpelilegenda, joka on esimerkiksi voittanut 89 ATP-turnausta nelinpelissä. Hän on edelleen nelinpelin maailmanlistalla sijalla 11. Myös Qureshi on kokenut nelinpelaaja.

Kontinen ja Peers olivat turnauksen kakkossijoitettuja, Nestor ja Qureshi puolestaan oli sijoitettu kolmanneksi. Avauserässä ainoa murto tuli erän viimeisessä pelissä. Myös toisessa erässä yksi murto riitti voittoon.

- Meillä oli loistava viikko etenkin kun ottaa huomioon Wimbledonin aiheuttaman myöhäisen saapumisen ja alustan vaihdon. Meidän oli startattava nopeasti nollista, Kontinen sanooi Tennisliiton tiedotteessa.

- Olimme läpi turnauksen todella tasaisia, eikä missään matsissa ollut ongelmia. Pelasimme juuri sellaista tennistä kuin halusimmekin.

Kontiselle ATP-turnausvoitto oli yhdeksäs nelinpelissä, mutta vasta toinen ATP500-turnauksissa, joista pisteitä tulee enemmän. Muut ovat tulleet ATP250-kisoissa. Edellinen 500-turnauksen voitto tuli viime vuonna Barcelonassa Marin Draganjan kanssa.

Palkintorahaa nelinpelin voittajat saavat parina reilut 93 000 euroa.

Kontinen/Peersillä on jälleen edessään alustan vaihto, sillä pari pelaa alkavalla viikolla Washingtonissa kovalla alustalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat