1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Viivi Lehikoinen aitoi nuorten EM-kultaa

Suomalaisnuorison urotyöt jatkuvat Tbilisin helteessä. Lehikoisen nappijuoksu toi Suomeen jo toisen 17-vuotiaiden mestaruuden.

Viivi Lehikoinen Kuva: Tomi Hänninen

Viivi Lehikoinen on voittanut kirkkaasti 17-vuotiaiden Euroopan mestaruuden 400 metrin aitajuoksussa Georgiassa. Voittoaika oli 58,28.

Korventavassa paahteessa taisteltu kulta ei tullut leikiten – sunnuntaina lämpötila kisakaupungissa Tbilisissä on ollut pitkälle yli 30 astetta.

– Jalat tuntuivat vähän raskailta ja kelikin oli haastava. Tärkeintä oli voitto ja saavuttaa Euroopan mestaruus, Lehikoinen tuumi yleisurheilu.fi (siirryt toiseen palveluun)-sivustolle.

Himmeämmille mitaleille puristaneet tytöt tekivät finaalissa omat ennätysaikansa, mutta jäivät silti suomalaisesta jälkeen. Viivi Lehikoista valmentaa Jussi Ihamäki, jonka suojatteihin lukeutuu myös aituri Nooralotta Neziri.

16-vuotiaan Lehikoisen kulta oli EM-kisojen toinen suomalaisvoitto. Lauantaina Alina Strömberg vei samoista kisoista seiväshyppykullan. Moukarinheittäjä Kiira Väänänen ylsi samana päivänä pronssiin.

Mitalitilillä on tähän mennessä yhteensä kuusi lätkää: pronssin arvoisiin suorituksiin taipuivat edellispäivinä 100 metrin pikajuoksija Samuel Purola, kuulantyöntäjä Eero Ahola ja kiekonheittäjä Helena Leveelahti.

Katso Viivi Lehikoisen voittojuoksu Youtube (siirryt toiseen palveluun)-videolla.