Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Rion kisakoneesta ulos jätetty suomalaisnostaja raivostui - "Kukaan muu ei ole nostanut minua enempää"

Painonnostaja Anna Everi on erittäin pettynyt, koska hän ei pääse kilpailemaan Rion olympiakisoissa. Pasi Sarkkinen kertoi Ilta-Sanomille, että valintaprosessi ei ollut helppo.

urheilu
Anna Everi.
Anna Everi. Anna Everi

Painonnostaja Anna Everi oli erittäin pettynyt, kun häntä ei valittu Rion olympiakisoihin edustamaan Suomea. Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö julkisti viimeiset valintansa olympiakisoihin maanantaina. Suomen maapaikan naisten painonnostossa sai Anni Vuohijoki.

Everi oli blogikirjoituksessaan (siirryt toiseen palveluun)valinnasta täysin äimänä.

- En käsitä tätä valintaa, en yhtään. Miten liitossa voidaan kuvitella, että Anni on minua parempi edustaja? Reilu neljä kuukautta ennen viimeistä olympianäyttöä nostin MM-kilpailuissa sarjassa 63 kiloa tehden jälleen uuden Suomen ennätyksen. Nostin parhaiten koko Suomen joukkueesta ja minut valittiin vuoden parhaaksi painonnostajaksi. Lisäksi voitin joulukuussa Suomen Cupin finaalin. Tämän jälkeen voitin helmikuussa 12. Suomen mestaruuden. Hopeamitalisti jäi yhteistuloksessa jopa kahdeksan kilon päähän, Everi kirjoitti kotisivujensa blogissa.

Everi hävisi kuitenkin EM-kisoissa Vuohijoelle. Vuohijoki sijoittui 63-kiloisten sarjassa kahdeksanneksi ja Everi kymmenenneksi. Everi ei voi sulattaa, että EM-kisat ratkaisivat yksin olympiapaikan.

- EM-kisoissa tuli koko olympiadin huonoimmat nostot. Tein kuitenkin tuloksen 191 kiloa, mikä ei kumminkaan ole erittäin epäonnistunut, ja pisteitä saatiin kerättyä olympiapaikkaan. Tämän jälkeen nostin vielä Saksassa, johon henkilökohtaisesti minut kutsuttiin. Tein viisi helppoa nostoa temmaten 87 kiloa ja työntäen 107 kiloa tämä tulos oli enemmän, mitä muut ehdokkaat olympialaisiin tekivät EM-kisojen jälkeen, Everi sadatteli.

- Olympialaisiin oli monta kisaa antaa näyttöjä. En tiedä mistä jotkut päättelivät, että vain EM-kisat ratkaisevat? Missään kukaan ei virallisesti eikä epävirallisesti ole näin sanonut. Olen rikkonut kymmeniä kertoja Suomen ennätyksiä ja nostanut tällä olympiadilla isoimmat raudat sarjoihin 63 kg ja 69 kg. Kukaan muu ei ole nostanut minua enempää. Mutta Suomen Painonnostoliitossa on ihmisiä, jotka eivät arvosta minua ja haluavat olympialaisiin urheilijan joka ei ole Suomen paras?

Painonnostopäättäjät saivat Everin kirjoituksessa täyslaidallisen.

- Ymmärrän sen, että urheilu on vain politiikkaa. Millään tuloksilla ei ole väliä, eikä niitä arvosteta ainakaan suomalaisessa painonnostossa. Ja näin sen kuinka likaista peliä muut osaavat pelata ja kuinka minut haluttiin ja varmasti tulevaisuudessakin halutaan vain musertaa. Ymmärrätte varmasti​,​ mitä olen tällä hetkellä mieltä ​s​uomalaisesta painonnosta ja liiton ihmisistä.​

Sarkkinen IS:lle: "EM-kilpailu oli se kilpailu, missä Suomi sai olympiapaikan"

Suomen Olympiakomiten huippu-urheiluyksikössä painonnosto on Pasi Sarkkisen vastuulla. Sarkkinen kertoi Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun), että ehdolla Rioon oli kolme tasaista ehdokasta. Everin ja Vuohijoen lisäksi listoilla oli Meri Ilmarinen.

– Kävimme paljon keskusteluja. Siinä oli kolme tasaista ehdokasta. Jossakin mielessä kaikki ratkaisut olisivat olleet oikeita. EM-kilpailu oli se kilpailu, missä Suomi sai olympiapaikan, joten siinä mielessä se oli tärkeä, Sarkkinen perusteli Ilta-Sanomille.

Koska Painonnostoliiton valmennusvaliokunta ei päässyt valinnasta yksimielisyyteen, teki esityksen huippu-urheiluyksikölle Painonnostoliiton johtokunta.

– Valmennusryhmässä kaikilla oli sidoksia johonkin urheilijaan, joten johtokunta otti tässä tapauksessa roolia, Sarkkinen valotti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat