Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kuka Sudenpentujen vastustajaksi EM-neljännesvälieriin? – "En tässä vaiheessa mitään suosikkeja laita"

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten koripallomaajoukkue, Sudenpennut, kohtaa tiistaina viimeisessä alkulohkopelissä Ranskan. Sen jälkeen selviää vastus keskiviikon neljännesvälieriin.

urheilu
Anton Mirolybov.
Anton Mirolybov.Tomi Hänninen.

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten koripallomaajoukkueen päävalmentaja Anton Mirolybov kuvailee tiistai-illan vastustajaa Ranskaa fyysiseksi ja nopeaksi joukkueeksi. Suomi on aloittanut EM-kisat yhdellä tappiolla Israelille ja yhdellä jatkoaikavoitolla Espanjasta. Ranska on alkulohkovaiheen viimeinen vastus.

– Ranska on kookas, hyvä levypalloissa ja aktiivinen. Meidän pitää olla puolustuspäässä valmiina, Mirolybov kuvailee.

– Hyökkäyspäässä ollaan vielä valmiimpana pelaamaan, jos Ranska menee isompana esimerkiksi paikkapuolustukseen. Luotetaan siihen kuitenkin, että perussapluuna on olemassa. Se on toiminut hyvin molemmissa alkulohkopeleissä. Espanjaa vastaan siihen saatiin hieman syvyyttä, kun alettiin osua kaukoheitoissa.

Kokonaiskuvassa Mirolybov on tyytyväinen Suomen esityksiin, jos ne jatkuvat Espanja-ottelun tavoin.

– Sellaiseen esiintymiseen (olen tyytyväinen), mitä Espanja-pelissä oli. Laitetaan itsemme likoon voitetaan tai hävitään. Uskotaan omaan tekemiseen ja tehdään yhdessä asiat. Saatamme jonkun pelin hävitä. Sekin kuuluu urheilun. Mutta lähdemme voittamaan kaikki pelit, Mirolybov sanoo.

Kuka vastustajaksi neljännesvälieriin?

Suomi saa heti keskiviikkona pelattaviin neljännesvälieriin vastaansa joukkueen A-lohkosta. Vielä vastustaja on täysin avoin, sillä Suomi voi olla B-lohkossa sijoilla 2-4. Vastustajaksi tulee todennäköisesti joukosta Liettua, Turkki ja Saksa. Unkari jäänee A-lohkon viimeiseksi, jolloin Suomi ei joukkuetta kohtaa.

– Valmennusjohto tekee esivalmisteluja. Kun kaikki kolme juttua on vielä auki, tulee tästä päivästä vilkas. Täytyy apuvalmentajien tutkia etukäteen vastustajia Pasilassa. Kun Ranska-peli on pelattu, niin videot laulavat, Mirolybov toteaa.

Suomi on lohkon toinen, mikäli voittaa illan ottelussa Ranskan, ja Israel voittaa toisessa lohkon ottelussa Espanjan. Jos Suomi ja Espanja voittavat, Espanja, Israel ja Suomi ovat tasapisteissä. Silloin mennään korisuhdevertailuun. Yli yhden pisteen tappiolla Suomi jää lohkon viimeiseksi. Silloin se saa vastaansa A-lohkon ykkösen. Lohkoa johtaa tällä hetkellä ilman tappioita Turkki.

– Turkkia vastaan pelattiin harjoituspeli torstaina. Se antaa tiettyä osviittaa siitä, mitä Turkki tekee. Saksa ja Liettua ovat vielä tällä hetkellä vielä vähän tuntemattomampia, Mirolybov kertoo.

Mutta mikä olisi päävalmentajalle mieluisin vastus?

– Lähdetään kaikkia vastustajia haastamaan. Meillä on tärkeämpää katsoa, että oma peli on kunnossa. Otetaan itseluottamus ja energia yleisöltä mukaan. Siinä vaiheessa, mitä tahansa voi tapahtua. En tässä vaiheessa suosikkeja laita. Turkki ja Liettua ovat todella korkealla maailmanrankingissa. Saksalla on täällä äärimmäisen hyvä joukkue. Ei siitä mieleisiä joukkueita valita. Sitä katsotaan sitten, millä aseilla ne kaadetaan, Mirolybov listaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat