1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. paini

Olympiapainija katosi - valmentaja korvaajaksi Rioon

Bulgarian vapaapainin valmennusjohto ei ole saanut tavoitettua kadonnutta painijaa.

Tietojen mukaan valmentaja Dimitar Kumchev (oik.) osallistuu kadonneen painijan korvaajana Rion olympialaisiin. Kuva: AOP

Bulgarian vapaapainin juniorimaajoukkueen valmentaja korvaa Rion olympialaisissa maan vapaapainiedustajaksi valitun Luyben Ilievin, koska Iliev on kadonnut.

- Hän vain katosi, emmekä saa tavoitettua häntä, Bulgarian vapaapainijoukkueen valmentaja Valentin Raychev kertoi paikalliselle medialle tiistaina.

- Juniorijoukkueen valmentaja Dimitar Kumchev korvaa hänet olympialaisissa, Raychev sanoi Reutersin mukaan.

Raychev kuvaili 27-vuotiasta Ilievia, jonka piti alunperin kilpailla Riossa 125 kilon painoluokassa, "emotionaalisesti epävakaaksi" ja kertoi, että painija katosi 4. heinäkuuta maajoukkueen palattua harjoitusleiriltä Venäjältä.

Vuonna 2012 Iliev oli viisi päivää pidätettynä nujakoituaan poliisin kanssa Blagoevgradin kaupungissa.

Iliev voitti pronssia 96 kilon painoluokassa vuonna 2013 Tbilisissä painin EM-kisoissa. Hän sai kisapaikan Rion olympialaisiin Valko-Venäjän Yusup Jalilaun jäätyä kiinni dopingista toukokuussa.

Bulgarialaiset painijat ovat menestyneet hyvin olympialaisissa. Maan painimaajoukkueella on vyöllään 16 olympiakultamitalia. Rion olympialaisissa ensi kuussa kilpailee 11 bulgarialaista painijaa, joista 8 on miehiä ja kolme naisia.

_Korjaus klo 14.39: Juttuun korjattu maan painimaajoukkueen 16 olympiamitalia olympiakultamitaleiksi. _