Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Asiantuntija ihailee korisnuorten henkistä kanttia: "Täydessä hallissa tiukka peli kääntyi taas voitoksi"

Ilpo Rantanen on hyvin vakuuttunut Suomen U20-korisjoukkueen henkisestä kantista meneillään olevissa EM-kotikisoissa.

urheilu
Fiifi Aidoo
Tomi Hänninen

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue ihastutti jälleen Yle Urheilun asiantuntija Ilpo Rantasta, kun Ranska kaatui alkulohkon päätösottelussa 70–65-lukemin. Edellisessä ottelussa kaatui sensaatiomaisesti Espanja, mikä nosti median ja yleisön kiinnostuksen uusiin sfääreihin.

- Kahden päivän aikana on ollut ennennäkemätön pyöritys ainakin nuorten joukkueelle. Halli oli täynnä ja alussa pientä kipsiä näkyi heittopelissä ja pelirohkeudessa. Mutta sieltä nousu ja voitoksi kääntäminen, on pakko ihailla joukkueen henkistä kanttia, Rantanen sanoo.

- Ranska oli tehnyt kotiläksynsä ja pelasi Suomea vastaan aivan kuten piti. Ottivat Suomelta täysin tilan pois ja pakottivat Suomen menemään korille, eli pelaamaan täysin eri tavalla kuin mitä Suomi on aiemmin pelannut, hän jatkaa.

Suomi kuitenkin pystyi mukautumaan Ranskan kovaan peliin, ja voitti pelin vaikka heitti vain yhden kolmen pisteen heiton. Levypalloissa Suomi oli parempi kahdeksalla, nopeissa hyökkäyksissä yhdellä pisteellä ja kolmen sekunnin alueella kahdella pisteellä.

- Se kertoo siitä, että Suomen koripallo on kehittynyt niin paljon, että voidaan voittaa monella tavalla. Nyt uskalsimme mennä koria kohti, pääsimme vapaaheittoviivalle vastustajaa enemmän. Ja pitää muistaa, että pelit voitetaan puolustamalla. Ranska ei tehnyt lopussa 2,5 minuuttiin pistettäkään.

Rantanen muistuttaa kuitenkin, että keskiviikon neljännesvälierässä Liettuaa vastaan yhdelläkään aiemmin heitetyllä korilla ei ole väliä, koska jatkossa vain voitot merkitsevät.

- Täydessä hallissa tiukka peli kääntyi taas voitoksi. Jos se ei ruoki itseluottamusta, se on ihme.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat