Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sudenpentujen päävalmentaja uskoo jatkopaikkaan: "Meillä on helkkarin iso sydän"

Jo Ranskan ja Espanjan kaatanut Suomen alle 20-vuotiaiden koripallomaajoukkue kohtaa EM-kotikisojen pudotuspeliavauksessa Liettuan. Päävalmentaja Anton Mirolybovin mukaan joukkue pystyy vieläkin parempaan.

urheilu
Anton Mirolybov.
Sudenpentujen päävalmentaja Anton Mirolybov.Tomi Hänninen.

Suomen alle 20-vuotiaiden koripallomaajoukkue on jatkanut Susijengin aloittamaa korisbuumia EM-kotikisoissaan. Sudenpennut voitti upeasti sekä Espanjan että Ranskan ja sijoittui alkulohkonsa kakkoseksi.

Päävalmentaja Anton Mirolybov iloitsi tiistai-illan Ranska-voitosta ja suitsutti upeaa yleisöä, jota oli Helsingin jäähalliin saapunut lähes 7 000 silmäparia.

- Ihan käsittämätöntä. Suomalainen koris sekä meidän pelaajat ja fanit ansaitsevat tämän, Mirolybov tunnelmoi Yle Urheilulle.

Päävalmentaja ei olisi uskonut, että fanit löytävät tiensä halliin näin sankoin joukoin.

- Haaveilin joskus siitä, mutta en osannut odottaa.

Keskiviikon neljännesvälierässä vastassa on Liettua, joka oli A-lohkon kolmonen.

- Apuvalmentajat Jukka Sten ja Petri Virtanen ovat jo tehneet töitä tulevan vastustajan eteen. Päävalmentaja keskittyy lähinnä kynsien pureskeluun, naurahti Mirolybov.

Voitolla Suomi etensi kotikisoissaan jo kahdeksan parhaan joukkoon, ja unelma mitalipeleistä eläisi vahvana. Tappiolla tie veisi sijoitusotteluihin. Päävalmentajan mukaan Sudenpennut ei vielä ole näyttänyt parasta esitystään.

- Pystymme vieläkin parempaan. Olemme jo näyttäneet sen, että meillä on helkkarin iso sydän. Niin kauan kuin se pomppii tässä mukana, niin kaikkea voi tapahtua, ennakoi Mirolybov.

Neljännesvälierä Suomi-Liettua pelataan Helsingin jäähallissa keskiviikkona kello 18.30.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat