Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini

Super-Markkaselle tukea kotijoukoista - "Ihmetyttää miten noin löysä makaroni pystyy pitämään itsensä kasassa"

Lauri Markkanen on ollut Suomen ykköstähti alle 20-vuotiaiden EM-koripallossa. Markkasen isä, entinen maajoukkuepelaaja Pekka Markkanen on tukenut vahvasti poikansa uraa.

koripallo
Lauri Markkanen
Lauri MarkkanenTomi Hänninen

Suomen alle 20-vuotiaiden koripallomaajoukkueen suurin tähti Helsingin EM-kisoissa on ollut Lauri Markkanen. Markkasen isä, entinen maajoukkuepelaaja Pekka Markkanen on seurannut Sudenpentujen ottelita tarkasti. Mutta millainen Lauri on kotioloissa?

- Hyvin rauhallinen, vähän ylirento. Välillä ihmetyttää miten noin löysä makaroni pystyy pitämään itsensä noin hyvin kasassa. Mutta loistava, rauhallinen kaveri, isä-Markkanen kuvaili.

Markkasten perheessä ei ole työnnetty Lauria koripallon pariin, vaikka molemmat vanhemmat ovat olleet maajoukkuetason pelaajia.

- Olemme halunneet olla luomassa mahdollisuuksia siihen, että minkä tahansa lajin poika valitsee, ei pääse vanhana sanomaan, että ei olisi saanut mahdollisuutta. Häntä on kuskattu jääkiekkotreeneissä, hän on pelannut jalkapalloa monta vuotta nuorena.

- Kun Lauri syntyi, Henrik Dettmann kysyi saisiko tehdä sopimuksen hänen kanssaan. En usko ihan siihen, että Henkkakaan on ihan niin ammatti-ihminen, että hän olisi nähnyt siinä kohtaa valtavan potentiaalin, Markkanen naureskeli.

Pekka Markkanen on luonnollisesti jakanut omaa kokemustaan peliuraltaan pojalleen.

- Olemme puhuneet kaikenlaista maan ja taivaan väliltä. Jenkkikiertueella olimme toista viikkoa kahdestaan, sielläkin oli hyvin aikaa käydä asioita läpi. Pääasia on, että poika pitää fokuksen koripallossa.

Markkasella on kolme poikaa, jotka kaikki ovat urheilleet kovalla tasolla. Eero Markkanen on pelannut jalkapalloa Real Madridin organisaatiossa ja Ruotsissa AIK:ssa. Miikka Markkanen on pelannut koripalloa nuorten maajoukkuetasolla.

- Keskinäinen kilpailu on ollut kovaa. Aina jos jollain on yhtään alkanut jalat nousta maasta, veljet ovat palauttaneet takaisin maanpinnalle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat