Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kovia kokenut suomalaisjuoksija yhä Rioon lentävien listoilla: "Ihmeitä tapahtuu"

Amsterdamin EM-kisojen 10 000 metrin finaalissa jalka kipeänä juosseen Johanna Peiposen Rio-haaveet elävät yhä. Peiposelle on varattu lento Rioon.

urheilu
Johanna Peiponen
Johanna PeiponenTomi Hänninen

Rasitusvammasta kärsivä Johanna Peiponen on yhä Olympiakomitean Helsingistä Rioon lentävien urheilijoiden listalla. Listan mukaan Peiposen lennon olisi määrä nousta Helsinki-Vantaalta maanantaina 8.8.

- Loukkaantuminen on päällä, mutta pitäähän sitä odottaa vielä loppuun asti, kommentoi Peiposen valmentajaäiti Aira Peiponen puhelimitse.

- Olenhan minä ilmoittanut OK:lle ja Urheiluliiton lajipäälliköille, että Johannalla on kuuden viikon juoksukielto. Tästä on nyt mennyt kolme viikkoa. Hän on tehnyt korvaavia harjoituksia ja tarkoitus on syksymmällä palata kisa-areenoille. Luulen, että Johanna on siksi Olympiakomitean listoilla, koska hänet on valittu Rioon.

Rovaniemeltä kotoisin olevan juoksijalahjakkuuden Rio-haaveet haudattiin Amsterdamin EM-kisojen jälkeen. Toisessa reidessä havaittiin rasitusmurtuman esiaste. Murtuma oli pienessä sarvennoisessa, johon lanne-suoliluulihas kiinnittyy.

- Todennäköisyys sille, että Johanna lähtisi Rioon, on pieni. Puolikuntoisena ei kannata lähteä mukaan, mutta olen sitä mieltä, että ammattiurheilijana sinne lähdetään tekemään omaa parasta tulosta, valmentajaäiti avaa.

Onko siis mahdollista, että Johanna Peiponen juoksee Riossa?

- Minusta on ihan oikein, että listoilla pidetään. Siinä ei ole murtumaa, se on murtuman esiaste. Jos hän jatkaisi juoksua, niin silloin se voisi murtua. Me on tehty 100-prosenttinen päätös, ettei lähdetä Rioon. Mutta toisaalta ei tiedä miltä lähtöpäivänä tuntuu. Että jos sen silloin kuvaa ja katsoo, onko se parantunut, niin kaikki on mahdollista. Päätös on tehty, ettei me kilpailla Riossa, mutta jos sattuu tapahtumaan ihme ja pystyisi juoksemaan. Kuntohan ei ole mihinkään hävinnyt. Mahdollisuus on vielä, ihmeitä tapahtuu, Aira Peiponen päättää.

- Johanna on valittu joukkueeseen ja hän on virallisesti osa joukkuetta. Hän on itse ilmoittanut, että ei juokse Riossa, mutta emme poista häntä listoilta, koska sitä on sitten mahdotonta enää muuttaa, kommentoi puolestaan Olympiakomitea Yle Urheilulle.

Lisätty 22.7. klo 13.25 Olympiakomitean kommentit.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat