1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bayern-tähti järkyttyi joukkoammuskelusta: "Käsittämätöntä ajatella, että tutulle paikalle meneminen voi olla hengenvaarallista"

Bayern Münchenissä neljä vuotta pelannut keskikenttäpelaaja Javi Martinez järkyttyi kotikaupunkinsa joukkoammuskelusta.

Bayern Münchenin Javi Martinez (arkistokuva). Kuva: EPA / FILIP SINGER

Münchenin järkyttävä joukkosurma on luonnollisesti shokeerannut myös kaupungissa asuvia urheilijoita. Bayern Münchenin espanjalainen keskikenttäpelaaja Javi Martinez purki tuntojaan kotimaansa Marca-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

- Olin pois kaupungista, ja huomasin että joku pelaajistamme on vahvistanut seuran sisäiselle viestinnälle olevansa kunnossa. Sitten laitoin radion päälle ja käsitin, mitä on tapahtunut, Martinez kertasi.

- Tällaista ei voi uskoa todeksi. Surullisia asioita näkee joka päivä televisiossa, joten uhan olemassaolon tietää. Siltikään ei voi kuvitella, että sellaista tapahtuisi näin lähellä.

27-vuotias Martinez on pelannut Bayernissa jo neljän vuoden ajan, joten Münchenistä on tullut hänelle koti.

- On käsittämätöntä ajatella, että tutulle paikalle meneminen voi olla hengenvaarallista. Kuka voi tehdä tällaista? Minulla ei ole vastauksia, ainoastaan suurta vihaa ja toivottomuutta, Martinez tilitti.

- Haluan lähettää halauksen uhreille ja heidän perheilleen.

Bayern pelaa lauantain harjoitusottelun Landshutia vastaan surunauhoissa. Noin 70 kilometrin päässä Münchenistä pelattava kamppailu on tarkoitus järjestää kaikesta huolimatta.