Salomäen kisasta täysi floppi, tilastokärki-Wecksten pokkasi mestaruuden

Miesten seiväshypyssä nähtiin Kalevan kisoissa draamaa, sillä kolme perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Eemeli Salomäki jäi ilman tulosta. Mestaruuteen hyppäsi tilastokärki Tomas Wecksten.

Eemeli Salomäki
Tomas Wecksten
Tomas WeckstenTomi Hänninen

Someron Esan Eemeli Salomäen ura on ollut viime vuosina melkoista ylä- ja alamäkeä. Tällä kaudella Salomäki on hypännyt parhaimmillaan 540, jolla hän pitää kotimaisissa tilastoissa kakkossijaa hallussaan.

Oulun Kalevan kisoissa Salomäki aloitti korkeudesta 512, mutta juoksi kaikki yritykset läpi. Ensimmäisen yrityksensä jälkeen hän jäi pitkäksi aikaa lojumaan hyppypatjalle, mutta viimeisen yrityksensä jälkeen sekä seiväs että aurinkolasit saivat kyytiä.

Tämän kauden tilastoykkönen (550) ja viime vuoden pronssimitalisti Tomas Wecksten oli kilpailussa vakuuttava, sillä Karhulan Urheilijoiden urheilija hyppäsi korkeudet 517, 532 ja 542 heti ensimmäisellään. Kun mestaruus oli varmistunut, hän yritti vielä kolme kertaa 560:sta, mutta tämä oli liikaa.

SM-hopeaa otti Janakkalan Janan 20-vuotias Niko Koskinen, joka hyppäsi 537 ja pronssia nappasi tuloksella 522 viime vuoden hopeamitalisti, Vasa IS:n Mikael Westö.

Myös kaksi mestaruutta aikoinaan voittaneella Jere Bergiuksella on viime aikoina ollut ongelmia hyppynsä kanssa, eikä hän päässyt edes loppukilpailuun.

SEIVÄS, LOPPUTULOKSET

1. Tomas Wecksten 542

2. Niko Koskinen 537

3. Mikael Westö 522

4. Teemu Hyytiä 490

5. Eetu Turakainen 490

6. Einari Välimäki 490

7. Leo Uusimäki 470

8. Tuomas Outinen 470

Jussi Kaavi -

Eemeli Salomäki -

Jesse Salmi -

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat