Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Sudenpennut päätti kotiturnauksen selvään voittoon - Markkanen viemässä korikuninkuuden

Suomi voitti Unkarin 91-70 ja oli EM-kotikisojen 15:s. Lauri Markkanen oli jälleen kovassa iskussa ja heitti 26 pistettä.

urheilu
Lauri Markkanen
Tomi Hänninen

Suomen alle 20-vuotiaiden koripallomaajoukkue päätti EM-kotikisat voittamalla Unkarin 91-70 ottelussa sijoista 15-16. Näin Suomi sijoittui turnauksessa sijalle 15 ja Unkari jäi jumboksi eli 16:nneksi. Molemmat putoavat kuitenkin B-divisionaan.

Suomen paras pistemies oli jälleen turnauksen korikuningas Lauri Markkanen. Markkanen heitti Unkaria vastaan 26 pistettä. Loistavan turnauksen pelanneen Markkasen pistekeskiarvo turnauksessa oli 24,9.

Joonas Tahvanainen heitti Unkaria vastaan 23 pistettä. Suomi johti jo ensimmäisen 10 minuutin jälkeen 31-15 ja puoliajalla 50-32.

Mirolybov: ”Opettavainen turnaus”

– Rehellisesti sanottuna Unkari oli vähän heppoisempi vastustaja, mutta ei voitot automaattisesti tule. Puhuimme jätkien kanssa, että tärkeintä on lopettaa turnaus siihen, että mennään pitämään kentälle yhdessä hauskaa ja voitetaan, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kolme voittoa ja neljä tappiota ei ole tuloksellisesti katastrofi, mutta sijoitus on. Meillä on kahdeksan jätkää, jotka ovat käyneet sudenpolun läpi ja pukivat tänään viimeisen kerran junnumaajoukkuepaidan päälleen, joten oli hienoa, että matsi päättyi voittoon.

Turnauksen loppuottelussa sunnuntai-iltana Espanja kohtaa Liettuan. Suomi voitti alkulohkossa Espanjan, mutta putosi pudotuspeleissä Liettualle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat