Suora

  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sinivalkoinen pyörremyrsky Töölössä – vantaalaiset myrskynsilmässä

HJK oli tyly isäntä vantaalaista PK-35:ttä vastaan, ja latoi voittolukemiksi 4-2.

urheilu
HJK juhlii.
Tomi Hänninen.

HJK on vahva kotijoukkue, sehän tiedetään. Mutta olisiko kukaan osannut odottaa, että sinivalkoiset pistävät hyrskyn myrskyn kotikentällään siihen tahtiin, kuin tänään kävi?

17. minuutin kohdalla HJK oli tehnyt jo neljä maalia. Töölön stadionilla nähtiin pelillinen pyörremyrsky.

Alfredo Morelos löi alkutahdit ensimmäisen minuutin osumallaan. Nikolai Alho säesti toisella minuutilla osin PK 35:n maalivahdin Daniel Kollarin avustuksella. Tämän jälkeen maalin mieheen tekivät Sebastian Dahlström ja Odu.

PK-35 vaihtoikin maalivahti Kollarin Samu Volotiseen neljännen takaiskun jälkeen.

HJK osoitti ensimmäisen 45 minuutin osalta, mikä ero on sarjan kärkijoukkueen ja jumbon välillä. Ero oli ehkä jopa liian suuri.

Toisella puoliajalla PK-35 osoitti oman vaarallisuutensa. kun kaksikko Njazi Kuqi ja Masar Ömer juonivat vantaalaisille ensimmäisen osuman.

Kuqi vastas sitten itsei 4-2 kavennuksesta. Maali oli hänelle kauden kahdeksas. Toisella puoliajalla vauhti ei noussut enää samalla tasolle kuin pelin alussa. Helle ja tilanne ottelussa tekivät tehtävänsä.

HJK:n Sebastian Dahlström teki liigauransa toisen osuman, ja se pani hymyn huulille.

– On niin siistiä tehdä maali, varsinkin tässä jengissä. Kilpailu peliajasta on todella kovaa, Dahlström sanoi.

PK-35:n kentälle kesken vaihdettu Samu Volotinen piti kentälle menoaan vaikeana paikkana.

– Kesken pelin maalikehikon väliin meneminen on paha paikka. Maalivahdille tämä on ehkä pahempi paikka kuin kenttäpelaajalle, pohdiskeli Volotinen.

Vaikka tappio tulikin, niin oma nollapeli nosti vienon hymyn huulille.

– Taisi olla ensimmäinen nollapeli omalle kohdalleni liigassa. Saisihan noita tulla vielä lisääkin. Olen kyllä valmis pelaamaan vaikka kaikissa peliessä, Volotinen totesi.

PK-35:n otteista jäi sellainen kuva, että päät painuvat alas liian helposti takaiskun jälkeen. Taitoa olisi ja varmasti tahtoakin, mutta jokin siellä mättää.

Mikäli HJK pelaa Eurooppa-liiga -ottelunsa IFK Göteborgia vastaan samalla tasolla kuin ensimmäiset 15 minuuttia PK-35 vastaan, tarjoaa se ruotsalaisille kovan vastuksen. Jollain tavalla aisti, että HJK ei ole ulosmitannut parastaan koneesta vielä. Toivottavasti se saa tehot irti tulevissa Eurokoitoksissa.

Suosittelemme

Tuoreimmat