Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

RoPSin vuoro juhlia HIFKin kustannuksella - lappilaiset nousivat Veikkausliigan kolmanneksi

Rovaniemen Palloseura voitti kotonaan Helsingin IFKn sunnuntaina 1-0. Ottelun ainoan maalin pilkulta tälläsi Robert Taylor. Voitto nosti RoPSin Veikkausliigan kolmanneksi. HIFK jatkaa Veikkausliigan toiseksi viimeisenä.

urheilu
Robert Taylor hautoo pelimunia
Kauden kuudennen maalinsa tehnyt Robert Taylor repeää haastattelun lopuksi täysin. Pelaaja kysyi valmentajalta lupaa hautoa Pokemonin munia harjoituksissa.Juha Mäntykenttä / Yle

Ensimmäinen puoliaika oli joukkueiden tasaväkistä pelaamista. Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura vaikutti pelin alussa hieman väsyneeltä. RoPS saapui Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ottelusta Zagrebista Rovaniemelle lauantaina aamulla kello 05.

Väsymyksestä huolimatta kotijoukkue RoPS oli ottelussa hienokseltaan niskan päällä. Vierasjoukkue Helsingin IFK sai ensimmäisellä puoliajalla kolme kohtuullista nopeaa hyökkäystä.

Mutta ei vaan mee

Tuomas Ahola HIFK

Ottelun ensimmäisen maalin alustavat Juha Pirinen ja Jean Fridolin Ngambe Ngambe. Pirinen laukoo kovan laukauksen, HIFK-maalivahti Carljohan Eriksson pomputtaa palloa. Jean Fridolin Ngambe Ngambe ehtii palloon ensimmäisenä ja HIFK -maalivahti kaataa Ngambe Ngamben.

Pallo pilkulle ja Robert "Kentaurin potku" Taylor tekee kauden kuudennen maalinsa.

Toisella puoliajalla meno jatkuu samanmoisena. RoPS hallitsee ottelua hienokseltaan ja HIFK ei onnistu tekemään maalia nopeista hyökkäyksistään.

Tuomas toivoo taikoja

Vierasjoukkueen kokenut Tuomas Aho oli jotenkuten tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen puoliaikaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla varsinkin saatiin luotua maalipaikkoja. Melkein tyhjään maaliin lauottiin takatolpalta ja muutama puskupaikka seitsemästä metristä. Mutta ei vaan mee, Tuomas Aho kertasi pelin alkua.

Helsingin IFKn kausi on ollut synkkä. Joukkue on saanut kolmestatoista viime ottelusta kymmenen tappiota, kaksi tasapeliä ja vain yhden voiton. Tuoren tappioputki on kolmen pelin mittainen. Ainainen häviäminen syö joukkueen itseluottamusta.

– Se syö itseluottamusta ja flowtilaan pääsyä. Sellaisen onnistumisen ketsuppipullon tarvis tähän paikkaan. Joku henkilökohtaisen suorituksen tekisi, taikois meille kolme pinnaa. Se aukaisisi varmaan, Tuomas Aho uskoi.

Seuraavaksi HIFK kohtaa kotonaan lauantaina 30.7 SJK:n Tuomas Aho uskoo voittoon ottelussa.

– Päästään taas kotikentälle. Pannaan siellä hyrskynmyrksyn kingien kannustuksella. Annetaan heille juhlanaihetta pelin jälkeen, Aho uskoi.

Taylor kysyi lupaa Pokemonin harjoittamiseen treeneissä

Rovaniemen Palloseura on voittanut viisi ottelua putkeen Veikkausliigassa. Ottelun maalin pilkulta teki Robert "Kentaurin potku" Taylor. Mies laukoi maali vasempaan alakulmaan.

Voima on mun juttu.

Robert "Kentaurin potku" Taylor

– Pohdin siinä kumpaan kulmaan mä siinä laitan. Voima on mun juttu että mä saan siihen enemmän voimaa jos vedän omaan oikeeseen alanurkaan. Saku sai siihen käden tosi hyvin mukaan, mutta siinä taisi olla niin paljon voimaa että ei sitten onnistunut, kertasi voimakaspotkuinen Taylor satumaisen kovaa laukaustaan.

Kauden kuudennen maalinsa tehnyt Robert Taylor jakoi kiitosta myös vierasjoukkue Helsingin IFK:lle.

– Niillä on epäonnea pelissä. Heidän hyökkäyspeli on vaarallinen. Saavat tilanteita luotua tosi hyvin. Veikkaan että se on pienestä kiinni, saavat yhden onnistumisen niin kyllä se varmasti lähtee taas nousemaan, Taylor uskoi.

Rovaniemen Palloseura nousi viikko sitten koko maailman otsikoihin kun he tuulettivat Robert Taylorin johdolla Pokemon Go -kännykkäpelin tyyliin. Mies kertoo olevansa hittipelin tasolla yksitoista. Kännykäpelissä pitää hautoa Pokemonin munia kävelemällä tai juoksemalla useita kilometrejä. Taylor on jopa kysynyt lupaa valmentajalta Juha Maliselta että saisi pidettyä käynnykkää taskussa treenien aikana ja saisi näin haudottua treenatessa samalla Pokemonin munia.

– Olen kysynyt Juhalta, Juha kielsi, Robert Taylor nauraa katketakseen asiasta kysyttäessä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat