Nyt puhuu kärynnyt Abdelrahman: "Olympiakomitea on tämän takana"

Keihäänheiton MM-hopeamitalisti Ihab Abdelrahman on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon positiivisen dopingnäytteen takia. Abdelrahmanin itsensä mukaan käryn takana on Egyptin olympiakomitea.

urheilu
Ihab Abdelrahman
EPA

Egyptin Ihab Abdelrahmanin dopingkäry tuli sunnuntai-iltana shokkina koko yleisurheilumaailmalle. Egyptin antidopingjärjestö ilmoitti, että keihään MM-hopeamitalisti Abdelrahman on antanut kahta eri testosteronia sisältävän dopingnäytteen 17. huhtikuuta kotonaan. Abdelrahman uskoo Egyptin olympiakomitean olevan käryn takana.

- Egyptin olympiakomiteassa on paljon pahoja ihmisiä. He välittävät ainoastaan rahasta, eivätkä Egyptistä tai urheilijoista. He tekivät tämän minulle, Abdelrahman kertoi Yle Urheilulle.

Abdelrahmanin ja Egyptin olympiakomitean pitkään kestänyt riitely on ollut julkista tietoa Egyptissä. Riidanaiheita ovat olleet muun muassa henkilöstövalinnat ja logistiikka, kuten puuttuvat lentoliput Rion olympialaisiin. Viime päivien selvästi huonontuneet välit olympiakomitean kanssa ja dopingkäryn julkistuksen ajankohta sai Abdelrahmanin lisäksi useimmat egyptiläiset epäilemään olympiakomitean olevan kaiken takana.

- Olen antanut useita dopingnäytteitä, mukaan lukien verinäytteitä. Annoin yhden juuri ennen tätä testiä ja toisen heti sen jälkeen. Tämä oli jo huhtikuussa, joten miksi he juuri nyt kertoisivat siitä.

- Teen mitä tahansa näyttääkseni, että olen puhdas. Kaikki egyptiläiset tietävät sen ja tietävät olympiakomitean tehneen tämän. Olen onnellinen ja kiitollinen siitä tuesta mitä Egyptin kansa näyttää minulle nyt.

Egyptiläisiltä on sadellut sosiaalisessa mediassa ja televisiossa valtavasti tukea Abdelrahmanille. Abdelrahman tunnetaan hartaana muslimina, joka ei ole esimerkiksi suostunut edes maistamaan olutta, koska uskoo jopa sen olevan pahasta.

- Olen puhdas. Annan kaikki rahani heille, tai teen mitä tahansa todistaakseni sen. Kukaan Egyptissä ei voi uskoa tätä. Olympiakomitea valehtelee ja onneksi Egyptin kansa tietää tämän. Egyptiläiset tuntevat minut, mutta haluan koko maailman tietävän olympiakomitean valehtelevan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat