Sauli Sinkkonen siirtyy Belgian pääsarjaan – "Tätä varten on tehty hommia"

Suomen lentopallomaajoukkueen keskipelaaja Sauli Sinkkonen on solminut yksivuotisen sopimuksen Belgialaisen Topvolley Antwerpenin kanssa.

urheilu
lentopallo sauli sinkkonen olli kunnari EM-kisat
Sauli Sinkkonen (vas.).EPA DANIEL DAL ZENNARO

Lentopallomaajoukkueen ja Rantaperkiön Iskun keskipelaaja Sauli Sinkkonen on solminut yksivuotisen sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Topvolley Antwerpenin kanssa.

Joukkue on sama, jossa myös Elviss Krastins pelaa tulevalla kaudella. Topvolley sijoittui keväällä kovatasoisessa Belgian liigassa viidenneksi.

Ensimmäiseen ammattilaiskauteensa ulkomailla valmistautuva Sinkkonen lähtee Belgiaan täynnä intoa.

- Mahtavat fiilikset! Tätä varten on tehty hommia, että jonakin päivänä pääsisi näkemään maailmaa. Syksyllä se on sitten käymässä toteen, Sinkkonen iloitsee Lentopalloliiton tiedotteessa.

Ennen sarjakauden alkua Sinkkosen ohjelmassa ovat vielä maajoukkueleiri sekä syyskuussa pelattavat EM-karsintaturnaukset Tanskassa ja Helsingissä.

- Nyt jatketaan omatoimista treenaamista pari viikkoa, kunnes kokoonnutaan takaisin Kuortaneelle ja aloitellaan EM-karsintoihin valmistautuminen, Sinkkonen kertoo.

Hyvät esitykset kahtena edelliskesänä maajoukkueessa ovat nostaneet ”Sinkon” itseluottamusta. Tavoiteltavaa silti riittää ja odotukset syksyn suhteen ovat korkealla.

- Saadaan rauhassa valmistella joukkue hyvään kuntoon, jotta olemme valmiina, kun ensimmäiset karsintapelit alkavat. Jatketaan joukkueena kehittymistä samoilla raiteilla kuin kesälläkin Maailmanliigassa, Sinkkonen sanoo.

Sympaattisen keskimiehen erityisterveiset lähtevät lentopallomaajoukkueen faneille.

- Toivottavasti syyskuussa nähdään Helsingissä. Voitte myös aloittaa jo ensi syksyn Puola kisamatkan suunnittelun, Sinkkonen vihjailee.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat