1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Toipilas Ruuskanen jättää taas kisat väliin

Joensuun eliittikisat jäävät Rioon tähtäävällä keihäsmieheltä heittämättä. Antti Ruuskaselle äityi kylkivamma heinäkuun EM-kisoissa.

Antti Ruuskanen Kuva: Tomi Hänninen

Antti Ruuskanen ei kilpaile Joensuun eliittikisoissa tänä viikonloppuna. Ruuskanen on ollut kaksi viikkoa harjoitustauolla EM-kisojen aikaan vaivanneen kylkivamman takia. Toipuminen on sujunut, mutta olympialaisiin valmistautumiseen tuli terveysongelmista silti muutoksia.

Ruuskanen ei myöskään osallistu Rion valmistavalle leirille vaan lentää kisapaikalle vasta 10. elokuuta.

– Urheilija itse on luottavainen ja pitää ensiarvoisen tärkeänä nopeaa ja asiantuntevaa hoitoa ja kuntoutusta tukevia toimenpiteitä, joita hän on saanut Kuopiossa lääkäri Jukka Siljanderin johdolla Amsterdamin loukkaantumisten jälkeen, kertoi Ruuskasen asioita hoitava manageriyhtiö tiedotteessa tiistaina.

Edellisissä olympiakisoissa Antti Ruuskanen kiskaisi pronssia ja on nytkin Suomen suurimpia mitalitoivoja. Heinäkuun EM-kisoissa pielavetinen oli niin ikään kolmas, mutta joutui jättämään heittoja väliin lihasrevähdysten takia. Viime viikonloppuna hän jättäytyi pois Kalevan kisoista Oulussa.

Suomalaisurheilijoiden on ollut määrä lentää Brasiliiaan elokuun alkupäivinä, mutta Ruuskasen valmistautumismuutokset lykkäävät 32-vuotiaan matkaa. Hän ehtinee Rioon kuitenkin jo viikkoa ennen keihään karsintaa. Ruuskanen viimeistelee olympiakuntoaan siihen saakka Tanhuvaaran urheiluopistolla.

Valmentaja Jarmo Hirvosen mukaan aikaa kuntoutua Rioa varten on riittävästi, jos enää ei tapahdu yllättäviä.

EM-kisojen karsinnoissa Ruuskanen heitti kauden parhaallaan 88,23.