Hyppää sisältöön

Rion olympialaiset: Roope Kakko

Vuonna 1982 syntynyt Roope Kakko on kahdesti voittanut golfin Euroopan haastajakiertueen osakilpailun vuosina 2004 ja 2013 sekä kerran Euroopan kiertueen osakilpailun vuonna 2015.

Roope Kakko. Kuva: Juha Hakulinen.

Roope Kakko

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja kuumimmat videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

Roope Kakko siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2004 voitettuaan amatööripelaajana Finnish Open -turnauksen, Euroopan haastajakiertueen osakilpailun.

Voitto Madeira Islands Openissa 2015 teki hänestä toisen suomalaispelaajan kautta aikain, joka on yltänyt turnausmestaruuteen miesten Euroopan kiertueella. Euroopan haastajakiertueella Kakko on ottanut kolme voittoa. Hänen vaimonsa Minea Blomqvist-Kakko on myös tunnettu ammattigolfari.

Arkistojen kätköistä: Rio-golfaaja Roope Kakon uran kohokohtia vuodesta 2004 lähtien

Golf Rion olympialaisissa: näin suomalaiset kilpailevat

Roope Kakko pelasi huippukierroksen

Roope Kakko kuittasi palkintorahaa yli 14 tuhatta euroa

Roope Kakko teki hole in onen - "Osuma oli täydellinen"

Roope Kakko: Tämä on semmoinen tunne, mitä ei rahalla saa

Roope Kakko: "Päin p.... olen viime aikoina tuloksellisesti pelannut"

Minea Blomqvist sai potran pojan

Roope Kakko. Kuva: AOP

Accuscoren ennuste

Roope Kakko on golfin maailmanlistalla sijalla 298. Hänen reilut 10 vuotta jatkuneen ammattilaisuransa paras sijoitus maailmanrankingissa on 198 - reilun parin vuoden takaa. Vuosi sitten Kakko otti edellisen turnausvoittonsa voittamalla Madeiran Open turnauksen, mutta tämän vuoden paras tulos Euroopan Tourilla on 29. sija alkuvuoden Quatarin Masters-turnauksesta.

Maailman golfin aivan terävin kärki jättää Rion olympiaturnauksen väliin. Tästä huolimatta tutut maat ovat edustettuina neljällä pelaajalla, joka on suurin joukkuekoko golf-turnauksessa. USA:n joukkueen Bubba Watson, Rickie Fowler, Patrik Reed ja Matt Kuchar ovat maailmanlistalla 17. parhaan joukossa, joten mitalin todennäköisyys USA:n golfareille on korkea. Bubba Watson on ollut pelaamissaan turnauksissa kolmen parhaan joukossa kymmenkunta kertaa viimeisen vuoden aikana.

Ison-Britannian kärkimiehet Justin Rose ja tämän vuoden Mastersin voittanut Danny Willett kuuluvat myös ennakkosuosikkien joukkoon. Pohjoismaista väriä kärkikamppailuun tuo Masters turnauksista viimeisimmän eli The Openin voittanut Ruotsin Henrik Stenson. Vuosia maailman kärkeen kuulunut Stenson lähtee parhaalla ranking-sijoituksella Rion väylille. Unohtaa ei myöskään sovi jo toistakymmentä vuotta maailman kärkeen lukeutunutta Espanjan Sergio Garciaa, joka on pellut viime turnaukset korkealla tasolla ollen molemmissa viimeisissä Major-turnauksessa viiden parhaan joukossa.

Kakko on rankingsijoituksella mitattuna 53. sijalla kuudenkymmenen golfaajan joukossa. Tämän pohjalta todennäköisyydet aivan terävimpään kärkeen ovat pienet. Accuscore ennustaa Kakon pistesijan todennäköisyyden olevan olympiagolfissa alle viisi prosenttia.

Roope Kakko. Kuva: AOP

Näin hän kilpailee Riossa

Golf, miehet

Torstaista sunnuntaihin 11.-14.8. klo 13.30-21.30

.

Roope Kakko / Arkistokuvaa Kuva: Juha Hakulinen