Rion olympialaiset: Mimosa Jallow

Vuonna 1994 syntynyt selkäuimari osallistuu ensimmäistä kertaa olympialaisiin.

urheilu
Mimosa Jallow startissa.
EPA
  • Mimosa Jallow
  • Menestysennuste
  • Näin hän kilpailee Riossa

Mimosa Jallow

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja kuumimmat videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

Mimosa Jallow on edustanut Suomea lukuisissa arvokisoissa, mutta Riossa hän tekee debyyttinsä olympia-altaissa. Jallow on ottanut Suomen parhaan naisselkäuimarin valtikan viimeksi kuluneen olympiadin aikana.

Hänen nousunsa on kohottanut myös Suomen osakkeita sekauintiviestissä, jossa selkäuintiosuus oli aiemmin akilleen kantapää. Toukokuussa 2016 Jallow ui sekaviestin avausosuudella ennätyksensä 1.00,42 siivittäen Suomen pronssimitaliin Lontoon EM-altaassa.

Samoissa Lontoon kisoissa hän otti myös toistaiseksi parhaan henkilökohtaisen sijoituksensa uimalla kuudenneksi 50 metrin selkäuinnin finaalissa. Jallowilla on Riossa osallistumisoikeus henkilökohtaiseen kilpailuun Kansainvälisen uimaliiton kutsun perusteella.

Miten 13-vuotias uimarilupaus kuvaili ensimmäisiä SM-kisojaan vuonna 2007? Entä mitkä olivat Jallowin fiilikset vuoden 2014 EM-kisoissa? Katso kooste uimarin urasta Areenassa!

Arkistojen kätköistä: Mimosa Jallow osallistui uinnin SM-kisoihin 13-vuotiaana

Uinti Rion olympialaisissa: näin suomalaiset kilpailevat

Sekauintiviestijoukkue riemuitsi EM-pronssistaan: "Jee, mahtavaa!"

Jallow kauhoi SE-ajalla EM-välieriin

Mimosa Jallow tavoittelee omien ennätysten rikkomista MM-kisoissa

Olympiakaupunki kutsuu Jallow'ta jo mielikuvissa – "Nyt olen kuin ammattilainen"

Mimosa Jallow kiilasi uinnin kärkikaartiin

Mimosa Jallow: "Tuntuu ihan mahtavalta"

Mimosa Jallow.
Mimosa Jallow'n kisaurakka Kazan MM-kisoissa alkaa sunnuntaina naisten vapaauinnin viestillä. Elina Kinos / Yle
  • Mimosa Jallow
  • Menestysennuste
  • Näin hän kilpailee Riossa

Accuscoren ennuste

Ensimmäisiin olympialaisiinsa matkaava selkäuimari Mimosa Jallow on vakiinnuttanut paikkansa Euroopan top 20 -joukossa kuluvan olympiadin aikana. Hänen paras saavutuksensa 100m matkalta on kesän EM-kisojen 11. sija. MM-kisoissa Jallow oli vuosi sitten 23. sijalla. Hän on myös tärkeä lenkki Suomen 4 x 100m sekauintiviestijoukkueessa. Rion kisamatka varmistui viimeisten urheilijoiden valinnassa, vaikka karsintaraja 1.00.25 vielä reilun kymmenyksen päässä onkin.

Lontoon olympialaisten selkäuinnin valtiatar USA:n Missy Franklin keskittyy puolustamaan vain 200m voittoaan, eikä näin osallistu 100m selkäuintiin. Lontoon hopeamitalisti ja viime MM-kisojen voittaja Australian Emily Seebohm on suurin voittajasuosikki tällä kertaa. Seebohmin takaraivossa varmaan kummittelee Lontoon finaali, jossa hän jäi kakkoseksi vaikka ui alkuerissä vieläkin voimassa olevan olympiaennätyksen.

Myös hänen maannaisensa MM-hopeamitalisti Madison Wilson kuuluu ehdottomiin mitalisuosikkeihin. Kesän EM-kultamitalisti Tanskan Mie Nielsen ja samoissa kisoissa hopeaa ottanut Unkarin Katinka Hosszu ovat myös uineet matkan alle 59 sekunnin, joka Riossakin vaadittaneen mitaleille. USA:ta edustavat Olivia Smoliga ja Kathleen Baker, jotka onnistuessaan ovat myös kilvoittelemassa ainakin himmeimmistä mitaleista.

Jallowin pääsy välieriin 36 kilpailijan joukossa olisi erinomainen saavutus. Siihen luultavasti tarvitaan oman ennätyksen parantamista, mutta EM-kisojen esitysten perusteella se ei ole mahdotonta. Accuscoren todennäköisyyksien mukaan hänen finaalimahdollisuudet ja siitä saatava pistesija ovat alle 5%.

Mimosa Jallow
Mimosa JallowJussi Koivunoro / Yle
  • Mimosa Jallow
  • Menestysennuste
  • Näin hän kilpailee Riossa

Näin hän kilpailee Riossa

4x100m sekauinti, naiset

Alkuerät perjantaina 12.8. klo 20.55–21.10

Finaali sunnuntaina 14.8. klo 04.50–05.00

100m selkäuinti, naiset

Alkuerät sunnuntaina 7.8. klo 19.00–19.20

Semifinaalit maanantaina 8.8. klo klo 05.35–05.45

*Finaali *tiistaina 9.8. klo 04.30–04.35

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme