Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini
  • Fredrik Smulterin 400 kilon haamunosto oli alkusysäys uran loppumiselle
  • Camilla Richardssonin usko lopahti - todisti itselleen olleensa väärässä
  • Rytmisen MM, keilojen ja nauhan loppukilpailut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Kuin savuna ilmaan

Huuhkajien vakiokasvo Kosovo-ottelusta: "Turussa rävähtää kunnolla"

Häckenin ja Huuhkajien laitapakki Kari Arkivuo uskoo, että hänen edustamansa seurajoukkue voi vielä nousta mitalitaisteluun Ruotsin Allsvenskanissa. Eurooppa-liigasta oli tällä kaudella saaliina suuri pettymys, mutta putoamisen kautta energiaa saattaa olla lisää sarjaotteluissa.

Allsvenskan
Kari Arkivuo
Kari ArkivuoTomi Hänninen

- Voitimme viime sunnuntaina vieraskentällä Helsingborgin meille todella tärkeässä ottelussa. Euro-otteluista putoaminen oli niin suuri pettymys, että vain tuo voitto pystyi helpottamaan sitä vähän. Nyt ainakin voimme keskittyä sarjaan kunnolla, Arkivuo kertoo Yle Urheilun haastattelussa.

Häcken on Allsvenskanissa kärjen takana, ylemmässä keskikastissa. Matka kolmanteen sijaan on kuitenkin vain viisi pistettä.

- Olemme saaneet pelaajia takaisin loukkaantumisten jälkeen ja uusiakin kasvoja. Meillä on hyvä joukkue, joka voi pelata vahvan loppukauden. Kolmas sija ei ole mitenkään mahdottomuus, Arkivuo arvioi.

- Itse olen täydessä pelikunnossa ja hyvä, että myös Rasmus Schüller on palannut kokoonpanoon. Hän on pelannut erittäin hyvän tulokaskauden täällä.

Eurooppa-liigassa Häckenillä oli isoja tavoitteita. Tie kuitenkin tyssäsi irlantilaisen Corkin käsittelyssä.

- Meillä oli ihan toiset tavoitteet ja odotukset euro-otteluihin. Jostain syystä emme saaneet itsestämme parasta irti. Pystyimme luomaan ihan riittävästi maalipaikkoja, mutta tehot puuttuivat.

- Kyllä meidän olisi pitänyt ilman muuta mennä jatkoon. Pettymys tuo sitten hyvää taisteluhenkeä loppukauden peleihin sarjassa.

Maaottelut odottavat

Seurajoukkuekiireiden lisäksi elo-syyskuussa Huuhkajat palaa kentille. Arkivuo ja Schüller ovat mitä todennäköisimmin mukana ryhmässä, joka kohtaa ensin Saksan ja sitten MM-karsintojen avausottelussa Turussa Kosovon.

- Kyllä maajoukkuepelejä aina odottaa. Saksan kohtaaminen on todella mielenkiintoista ja se mittaa tasoa. Saksa vieraskentällä on yksi maailman kovimmista kohdattavista joukkueista.

Kosovosta Arkivuo sen sijaan povaa lohkon mustaa hevosta.

- Kosovo on taas pieni kysymysmerkki karsintojen avaukseen. Saa nähdä, minkälaisia nimiä siellä loppujen lopuksi pelaa. Materiaalia on ympäri Eurooppaa niin paljon, että Kosovo saattaa olla lohkon yllättäjäjoukkue.

- Mutta he eivät saa yllättää meitä avausottelussa. Kyllä me lähdemme siitä, että Turussa rävähtää kunnolla ja aloitamme karsintamme voitolla. Lähdemme hakemaan hyvää starttia karsinnoille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat