Rion olympialaiset: David Söderberg

Vuonna 1979 pitkään uraan mahtuu 11 arvokisaa. Ensimmäistä kertaa hänet nähtiin olympialaisissa vuonna 2004. Paras sijoitus on MM-kisojen kuudes vuonna 2015.

moukarinheitto
David Söderberg
David SöderbergTomi Hänninen
  • David Söderberg
  • Menestysennuste
  • Näin hän kilpailee Riossa

David Söderberg

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja kuumimmat videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

David Söderberg on kokenut tekijä moukariringeissä: hän teki olympiadebyyttinsä jo Ateenassa 2004 saavutettuaan vuotta aiemmin pronssimitalin Daegun universiadeissa. Viimeksi kuluneen olympiadin aikana Söderbergin sijoitukset ovat parantuneet: hän on selviytynyt finaaliin kolmissa peräkkäisissä EM-kisoissa, ja sijoittui vuoden 2015 MM-kisoissa Pekingissä kuudenneksi.

Söderberg on opiskellut taloustiedettä ja liikehallintoa, ja hänellä on myös ravintolakokin pätevyys.

Miten pitkälle Söderbergin leka lensi vuonna 2001? Miksi Söderberg vaihtoi hiihdon moukariin? Entä miten alkoi miehen arvokisaura? Koostimme moukarikonkarin pitkän uran kohokohdat Areenaan!

Arkistojen kätköistä: Vöyrin voimanpesän, David Söderbergin pitkän uran kohokohtia yhdessä videossa!

Kisat ovat Söderbergille parasta harjoitusta Rioon: "Haluaisin omalle tasolleni"

Söderbergin finaalista tuli pettymys – "Kaikki meni hyvin paitsi kisat"

Söderberg johti hetken moukarikisaa - sijoitus hienosti kuudes

Söderberg kahdeksas kovatasoisessa moukarifinaalissa

David Söderberg jäi ulos moukarifinaalista

Söderberg moukaroi niukasti ohi Karjalaisen Lontooseen

Söderberg: Oksennus meinasi tulla ennen viimeistä heittoa

Myös Söderberg karsiutui finaalista

David Söderberg kuvassa
AOP
  • David Söderberg
  • Menestysennuste
  • Näin hän kilpailee Riossa

Accuscoren ennuste

Kolmansiin olympialaisiinsa lähtevä Daniel Söderberg on nostanut arvokisojen sijoituksiaan viime vuosien aikana. EM-kisoissa 2014 hän oli kahdeksas ja tänä vuonna seitsemäs. Uran kovin saavutus on viime vuoden Pekingin MM-kisojen kuudes sija. Tänä vuonna Söderberg on heittänyt parhaansa Turun Paavo Nurmi -kisoissa, jolloin leka lensi uran toiseksi pisimmän kaaren 77,60.

Moukarin olympiavoittoa puolustavan Unkarin Krisztian Parsin heitto on ollut tällä kaudella pahasti hukassa. Vuoden 2014 Euroopan mestari ja vielä viime vuoden MM-kisojen nelonen ei ole saanut moukaria lentämään alkukauden jälkeen. Hänen mitalinsa olisi melkoinen yllätys.

Yllätys ei sen sijaan olisi Puolan Pawel Fajdekin voitto. Hän on hallinnut tämän kauden moukarikisoja täysin suvereenisti. Kesän aikana 16:sta parhaasta kilpailuheitosta Fajdek on heittänyt 12 ja ja niistäkin huonoin on EM-karsinnan kiskaisu, joka ylitti karsintarajan. Fajdek on myös viime vuoden maailmanmestari ja tietenkin Euroopan mestari Amsterdamin kisoista.

Valko-Venäjän Ivan Tihon on pystynyt puhkaisemaan 80 metrin rajan, joten mitalin matkaaminen Valko-Venäjälle ei ole suuri yllätys. Mitalista kamppailee myös maailmanlistan kolmonen ja viime MM-kisojen hopeamies Tadzikistanin Dilshod Nazarov. Puolan kovaa panosta moukarissa täydentää Wojciech Nowicki, jolla on tältä kaudelta EM-pronssia kuten myös viime vuoden Pekingin MM-kisoista.

Söderberg on noussut ehkä hieman huomaamatta yhdeksi kiinnostavimmista suomalaisnimistä Rion yleisurheilukilpailuissa. Potentiaalin realisoituminen olympiafinaalissa 78 metrin heittoon voi nostaa Vöyrin miehen hyvinkin korkealle. Kokemuksesta on kovissa arvokisoissa aina hyötyä ja sitä Söderbergillä riittää. Accuscoren ennusteen mukaan hän saavuttaa pistesijan 45% todennäköisyydellä ja mitalimahdollisuudetkaan eivät ole aivan tuulesta temmatut, sillä sen todennäköisyys on 12%.

Korjaus 2.8. klo 10:14: Poistettu jutusta toinen Ivan Tihon.

David Söderberg Amsterdam
AOP
  • David Söderberg
  • Menestysennuste
  • Näin hän kilpailee Riossa

Näin hän kilpailee Riossa

Moukarinheitto, miehet

Karsintaryhmä A keskiviikkona 17.8. klo 15.40

Karsintaryhmä B keskiviikkona 17.8. klo 17.05

Finaali lauantaina 20.8. klo 03.05

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme