Suora

 • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
 • Thaikureita ja urheilujohtamista
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Rion olympialaiset: Hanna-Maria Seppälä

Yli sata henkilökohtaista Suomen mestaruutta ja yhteensä 17 arvokisamitalia voittanut, vuonna 1984 syntynyt Hanna-Maria Seppälä osallistuu Riossa uransa viidensiin olympialaisiin.

urheilu
Hanna-Maria Seppälä
Hanna-Maria SeppäläEPA
 • Hanna-Maria Seppälä
 • Menestysennuste
 • Näin hän kilpailee Riossa

Hanna-Maria Seppälä

Kaikki lähetykset, uutiset, aikataulut ja kuumimmat videot löydät Yle Urheilun Rio 2016 -kisaoppaasta.

Hanna-Maria Seppälä tekee Rio de Janeirossa olympiahistoriaa: hänestä tulee ensimmäinen suomalaisuimari, joka on kilpaillut viisissä olympiakisoissa. Ensimmäisissä kisoissaan Sydneyssä 2000 Seppälä oli vasta 15-vuotias ja tuolloin kaikkien aikojen nuorin suomalainen kesäolympiaurheilija.

Seppälä on osallistunut miltei kaikkiin olympia-, MM- ja EM-kisoihin viimeisten 17 vuoden aikana. Uran huippusaavutuksia ovat 100 metrin MM-kulta Barcelonasta 2003 sekä saman matkan neljäs sija Pekingin olympiakisoissa 2008.

Toukokuussa 2016 Seppälä ui vapaauintiosuuden Suomen EM-pronssia voittaneessa sekaviestijoukkueessa. Hänelle kyseessä oli uran 17. arvokisamitali. Riossa Seppälä ui ainoastaan 4 x 100 metrin sekauintiviestissä.

Miten sujui Seppälän SM-uinti vuonna 1999 ja ensimmäinen olympiaveto vuonna 2000? Millaiset olivat huippu-uimarin fiilikset MM-voiton jälkeen 2003? Koostimme elävän legendan uran huippukohdatAreenaan!

Seppälälle historiallinen karsiutuminen, viestijoukkue SE-ajalla finaaliin

Nuori suomalaisuimari syrjäytti Hanna-Maria Seppälän MM-valinnoissa

Hanna-Maria Seppälä: Rion olympialaiset jäävät viimeisiksi - uran jatko auki

Seppälä jäi välierässään viimeiseksi

Hanna-Maria Seppälän käsittämätön kultaputki - edellinen tappio 13-vuotiaana

Seppälä karsiutui SE-ajalla MM-finaalista

Seppälä: Mitali ei olisi ollut saavutettavissa

Seppälä: Rahkeeni eivät vain riittäneet

Hanna-Maria Seppälä Vuoden Urheilija

Seppälä ui MM-kultaa vapaauinnissa

Seppälä jälleen SE-vauhdissa Ateenassa

Hanna-Maria Seppälä.
Mitä löytyy Hanna-Maria Seppälän hillityn ulkokuoren alta?YLE
 • Hanna-Maria Seppälä
 • Menestysennuste
 • Näin hän kilpailee Riossa

Accuscoren ennuste

Toukokuussa pronssia EM-kisoissa napannut Suomen naisten sekaviestijoukkue lähtee parantamaan viime vuoden MM-kisojen 13. sijaa Rion olympia-altaaseen. Mimosa Jallow, Jenna Laukkanen, Emilia Pikkarainen ja Hanna-Maria Seppälä muodostavat useissa arvokisoissa hyviä tuloksia saavuttaneen ryhmän, joka pääsi mukaan kisoihin 13. parhaana joukkueena 16 maan joukossa.

Lontoossa 4 x 100m sekauintiviestin mitalit meinvät Euroopan ulkopuolelle. USA vei kultaa, Australia hopeaa ja Japani pronssia. Viime vuoden MM-kisoissa vain Australia pääsi tästä joukkueesta mitalipallille ottaessa pronssia. Voiton vei silloin KIina ja hopeaa Ruotsi. EM- kisoissa Ruotsi ei ollut jalkeilla parhaalla joukkueellaan ja jäi Suomen jälkeen neljänneksi.

Euroopan mestari Iso-Britannia on ollut arvokisojen finaaleissa viime vuosina, mutta aivan terävimpään kärkeen heistä ei ole. Olympialaisten ja MM-kisojen mitalijoukkueet USA, Australia, Kiina, Ruotsi ja Japani ovat todennäköisimmät mitalistit tälläkin kertaa. Tanskalle voidaan asettaa yllättäjän viittaa, mutta olympiavoittoon he tuskin venyvät.

Suomen joukkueen päätavoite on finaaliin pääsy. Suomen ennätystä tulisi parantaa parisen sekuntia, jotta maaginen neljän minuutin raja alittuisi ja paikka finaaliin varmistuisi. Accuscoren simulaation pohjalta tälle on 19% mahdollisuudet. Mitali olisi todellinen jymypaukku ja sen todennäköisyys on alle 5%.

Hanna-Maria Seppälä
Hanna-Maria SeppäläEPA/ANTONIO BAT
 • Hanna-Maria Seppälä
 • Menestysennuste
 • Näin hän kilpailee Riossa

Näin hän kilpailee Riossa

4x100m sekauinti, naiset

Alkuerät perjantaina 12.8. klo 20.55–21.10

Finaali sunnuntaina 14.8. klo 04.50–05.00

Suosittelemme