Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomen ampujat pääsivät myöhässä Rion-matkalle - "Ainahan sattuu mokia"

Satu Mäkelä-Nummela suhtautui rauhallisesti siihen, että Suomen haulikkoampujien lähtö Rion olympiakisoihin viivästyi vuorokaudella. Ampujien aseiden kuljetusluvat eivät olleet kunnossa, ja lähtöpäivää jouduttiin siirtämään.

urheilu
Satu Mäkelä-Nummela Pekingin olympiakisoissa 2008.
Satu Mäkelä-Nummela. AOP

Suomen haulikkoampujien lähtö Rion olympiakisoihin viivästyi vuorokaudella, kun Suomen Olympiakomitean hankkimat luvat aseiden kuljetukseen eivät olleet kunnossa. Ampujien oli tarkoitus lentää Amsterdamin kautta Rioon, mutta lähtöpäivä siirtyi vuorokaudella, koska suomalaisilta puuttui Hollannin edellyttämä aseiden kuljetuslupa.

Rion olympiakisojen trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela suhtautui yllättäviin muutoksiin rauhallisesti.

- Ainahan sattuu mokia. Lähtöni siirtyi seuraavalle päivälle eivätkä muutokset vaikuta suunnitelmiini. Ei tässä ole mitään hätää, Mäkelä-Nummela kuittasi Yle Urheilulle.

Mäkelä-Nummela oli huippuvireessä kesäkuussa Bakussa ja juhli maailmancupin osakilpailun voittoa. Hyvänä päivänä Mäkelä-Nummela kamppailee siis Riossa jopa olympiavoitosta, mutta tietää, että suuretkin heilahdukset tuloksissa ovat mahdollisia.

- Tämä on sellainen laji, että päivän kunto vaihtelee. On niin tasaista, että periaatteessa kuka tahansa voi napata kultaisen mitalin Riossa. Kukaan ei lähde Rion kisoihin harjoittelemaan, vaan kaikilla on jo taitoa ja kokemusta, Mäkelä-Nummela arvioi.

45-vuotias Mäkelä-Nummela on viimeisin urheilija, joka on tuonut kesäolympialaisista Suomeen kultamitalin. Ampuja saavutti kirkkaimman mitalin trapissa Pekingissä vuonna 2008.

- Tähtäimessä on pääsy välieriin. Sen jälkeen kaikki ovat samalla lähtöviivalla. Sillä hetkellä, kun tähtäät kisoissa kiekkoja, ajatukset on nollattava. Silloin ei pidä ajatella mitään muuta, ei sen paremmin negatiivisia kuin positiivisia asioita, kokenut arvokisakävijä Mäkelä-Nummela painotti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat