Suora

  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

Suomen mestari Nokelainen varmassa yli 60 metrin kunnossa

Heidi Nokelainen jäi vain 11 senttiä keihäsennätyksestään Joensuun Eliittikisoissa.

urheilu
Heidi Nokelainen
Heidi Nokelainen puhkaisi 60 metrin rajan.Tomi Hänninen

Heidi Nokelainen heitti Joensuun Eliittikisoissa naisten keihään voittajaksi kelpo tuloksella 60,87. Hän jäi ennätyksestään vain 11 senttiä.

- Se oli taas semmonen ensimmäinen perusheitto. Rennosti lähti ihan hyvä heitto, mutta sen jälkeen, en tiedä tuliko yritystä liikaa tai sitten joku kohta aina petti, ettei saanut enää parannettua, analysoi Nokelainen parasta heittoaan kisan jälkeen.

Tämänpäiväinen oli jo Nokelaisen neljäs yli 60 metrin heitto tällä kaudella. Ennätystulos 60,98 syntyi viime viikonlopun Kalevan kisoissa Oulussa. Vielä viime kaudella Nokelaisen ennätys alkoi viitosella.

25-vuotias Nokelainen oli mukana myös Amsterdamin EM-kisoissa, mutta epäonnistui karsinnassa. Tällä hetkellä hän on naisten Euroopan tilastossa sijalla 20.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Nokelaisella voisi vielä olla se kesän pisin heitto hihassa.

- Toivottavasti löytyy pari kisaa ennen Lappeenrannan Eliittikisoja. Muuten tulee pitkä kuukausi pelkästään treenata tässä vaiheessa kesää.

Miesten keihäässä Lehtola paras suomalainen

Joensuussa miesten keihään taso ei noussut kovinkaan korkeaksi. Voittajaksi heitti Viron Tanel Laanmäe vaatimattomalla tuloksella 80,61. Toinen oli Tshekin Jaroslav Jilek, jonka pisin heitto kantoi 78,81.

Paras suomalainen Sampo Lehtola oli kolmas. Hän kiskaisi viimeisellään tuloksen 77,96. Kalevan kisoissa olympiapaikasta kamppaillut Teemu Wirkkala jätettiin neljänneksi lukemilla 76,64.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat