Suora

  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu
  • Ralliradio - Jyskälä 70 vuotta
  • Jyskälä - 70 vuotta rallin historiaa
  • Urheiluruutu

Legendaarinen veljeskaksikko ei puolusta olympiakultaansa Riossa – pelkäävät terveytensä puolesta

Yhdysvaltalaiset Bob ja Mike Bryan eivät kilpaile Rion olympialaisten tennisturnauksen nelinpelissä. Kaksoisveljet haluavat suojella terveyttään, joten Lontoon olympiakulta jää puolustamatta.

urheilu
Mike (vas.) ja Bob Bryan ottivat kultaa Lontoon olympialaisten nelinpelissä 2012.
Mike (vas.) ja Bob Bryan ottivat kultaa Lontoon olympialaisten nelinpelissä 2012.AOP

Tenniksen yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä nelinpelipareista jättää Rion olympialaiset väliin. 38-vuotiaat Bob ja Mike Bryan kertoivat tiedotteessaan, että he aikovat asettaa terveyden etusijalle.

- Haluaisimme kilpailla, mutta aviomiehinä ja perheenisinä meidän on ajateltava nyt omaa ja läheistemme terveyttä. Päätös vaati lukemattomien tuntien harkintaa, kaksoisveljet sanoivat tiedotteessaan.

Bryanit eivät tiedotteessaan maininneet suoraan useita urheillijoita pelästyttänyttä zikavirusta. Esimerkiksi naisten maailmanlistan vitonen Simona Halep ja miesten listan seitsemäs Milos Raonic ovat jättäneet Rion väliin juuri zikaviruksen takia.

Yhdysvaltalaiset Bryanit voittivat olympiakultaa Lontoossa 2012 ja pronssia Pekingissä 2008. Kaksikko on voittanut yhteensä 112 turnausta, joista peräti 16 on ollut Grand Slameja.

- USA:n edustaminen on ollut meille ylpeyden aihe. Lontoon kultamitali pysyy aina uramme huippuhetkenä. Olympialaiset ovat aina olleet meille tärkeitä, ja muistot niistä säilyvät ikuisesti, Bryanit maalailivat.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat