Suora

  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kris Meeke historialliseen voittoon Suomen MM-rallissa - "Saatan ottaa oluen"

Citroënin Kris Meeke on Jyväskylän sorateiden valtias.

urheilu
Kris Meeke 31.7.2016
Kris Meeke.Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Suomen MM-ralli on päättynyt britti Kris Meeken voittoon. Meeke piti kärkipaikkaa hallussaan perjantaista alkaen, eikä luopunut etumatkastaan.

Ratkaisuksi osoittautui Ouninpohja, jossa Meeke oli selkeästi koko joukon nopein lauantaina. Eroa Suomen Jari-Matti Latvalaan tuli loppujärjestyksessä 29,1 sekuntia.

- Tämä tuntuu hullulta. Suomi on rallin koti ja Ouninpohja erikoiskokeiden Graalin malja. Olen nauttinut tästä kuin pikkupoika. Viikonloppu on ollut harvinaislaatuinen. Saatan ottaa oluen, iloinen Meeke naurahti tultuaan maaliin rallin viimeisellä erikoiskokeella Oittilassa.

Pohjois-Irlannissa syntynyt Meeke on kautta aikain ensimmäinen Suomen MM-rallin voittanut brittikuljettaja. Sunnuntain neljällä erikoiskokeella Meeke ajoi varman päälle ja suojeli johtoaan. Citroën-kuski päätti Jari-Matti Latvalan kaksi edellistä vuotta Jyväskylässä kestäneen valtakauden ja otti uransa kolmannen voiton. Aiemmin tänä vuonna Meeke voitti myös Portugalissa.

Rallin yllättäjä Craig Breen pokkasi kolmospaikan. Palkintokorokepaikka on maaliintulon jälkeen kyyneliin liikuttuneen irlantilaisen WRC-uran ensimmäinen. Breen jäi Latvalasta yli minuutin. Nousua kohti kolmatta sijaa tehnyt virolainen Ott Tänak ajoi ulos aamupäivällä ja joutui keskeyttämään rallin.

WRC2-luokassa Suomeen tuli kaksoisvoitto. Esapekka Lappi piti kovinta vauhtia ennen Teemu Sunista, ja kaksikko sijoittui myös rallin kokonaistilanteessa kymmenen parhaan joukkoon. WRC3-luokan kisan voitti Norjan Ole Christian Veiby ennen Simone Tempestiniä ja Juuso Nordgrenia.

Power Stagena ajetulla EK24:llä nopein oli Thierry Neuville. Lisäpisteitä MM-sarjaan saivat myös Hayden Paddon ja Latvala.

Sebastien Ogier jäi Suomessa kokonaan ilman pisteitä, mutta jatkaa MM-sarjan piikkipaikalla 143 pisteellä. Andreas Mikkelsen jatkaa toisena ennen Paddonin edelle 87 pisteeseen noussutta Latvalaa.

Suomen MM-ralli, lopputulokset:

1) Kris Meeke 2.38.05,8
2) Jari-Matti Latvala +29,1
3) Craig Breen +1.41,3
4) Thierry Neuville +1.45,9
5) Hayden Paddon +1.48,2
6) Mads Östberg +2.04,6
7) Andreas Mikkelsen +2.22,4
8) Esapekka Lappi +4.53,8
9) Kevin Abbring +5.22,4
10) Teemu Suninen +5.35,5

Suosittelemme

Tuoreimmat