Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Olympiaurheilijat harmissaan: Riossa ei yhtäkään Pokémonia!

Turistit, urheilijat ja jopa Rio de Janeiron pormestari ovat vedonneet uuden Pokémon-pelin tekijöihin, että hittisovellus julkaistaisiin Brasiliassa vielä ennen olympialaisia.

urheilu
Rion olympialaisten kisakylä
Rion olympiakylässä ei ole Pokémonin Pokémonia – ainakaan vielä!AOP

Kaksi kesän eittämättä suurinta juttua maailmalla ovat Rion olympialaiset ja hittikännykkäpeli Pokémon Go. Olympialaiset alkavat Brasilian pääkaupungissa ensi viikolla, mutta maailmalla jo kolmessakymmenessä maassa julkaistu ja supersuosioon noussut Pokémon-sovellus ei ole vielä rantautunut Etelä-Amerikkaan.

Faneille ja urheilijoille taskuhirviöiden puuttuminen Rion katukuvasta on ollut suuri pettymys.

- Ei Pokémoneja Deodoron kisa-alueella! Tai edes koko Brasiliassa?! parahti Iso-Britannian soutujoukkueeseen kuuluva Joe Clarke Twitterissä. Hashtag-tunnisteissa vedottiin sovelluksen kehittäjään Nianticiin, joka syystä tai toisesta ei ole vielä julkaissut peliä Brasiliassa.

- Sori kaverit, ei pokemoneja Olympiakylässä, twiittasi puolestaan ranskalaismeloja Matthieu Peche.

Pokémon Go olisi voinut tarjota sekä sadoille tuhansille Rioon saapuville kisaturisteille että tuhansille olympiaurheilijoille uuden tavan sosialisoida, kommentoi Uuden-Seelannin jalkapallomaajoukkueessa pelaava Anna Green:

- Toivoin, että olisin voinut lenkkeillä olympiakylässä ja pyydystellä Pokémoneja. Mutta nyt en saa sitä puhelimellani toimimaan. Ei tämä ole iso juttu, mutta olisipahan ollut tekemistä, Green sanoi.

Pormestarikin haluaa Pokémonit Rioon

Riossa kukaan ei tunnu vastustavan Pokémonien saapumista olympiakaupunkiin. Jopa pormestari Eduardo Paes vetosi sosiaalisessa mediassa Pokémonien oikeuksien omistajaan Nintendoon, että monsterit saataisiin ilmestymään katukuvaan vielä ennen 5. elokuuta alkavia kisoja.

- Kaikki ovat tulossa tänne. Teidän pitäisi myös! julisti Paes Facebook-julkaisussaan, jonka yhteyteen oli liitetty kuvakollaasi eri Pokémoneista Rion kisakohteissa.

Pieni toivon pilke kuitenkin on. Uutistoimisto AP on kertonut huhuista, joiden mukaan peli saatettaisiin julkaista yllätykseksi Brasiliassa – vielä sunnuntaina!

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat