FC Lahti sai tappioputkensa poikki, sarjakärki joutui tyytymään pistejakoon

Veikkausliigan kärkijoukkue Maarianhaminan IFK lähti suosikkina vieraspeliinsä Lahdessa, mutta joutui lähtemään kotimatkalle vain yhden pisteen kera.

urheilu
Amos Ekhalie iski ottelun avausmaalin (arkistokuva). YLE

*LAHTI. *Saarelaiset menivät nopeasti johtoon kun Amos Ekhalie vei hienon kuvion päätteeksi vieraat 1-0 johtoon. IFK:lla oli paikkoja myös lisäosumiin, mutta isäntien puolustus kesti. Lahti tuli tasoihin vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Santeri Hostikka iski kauden toisella maalillaan taululle 1-1 numerot.

Toisella puoliajalla molemmilla oli paikat ratkaista ottelu, lisämaaleja ei kuitenkaan Lahden illassa nähty.

- Tasainen matsi oli, kovaa vääntöä molemmilta joukkueilta. Pehmeä kenttä ja sadekeli tekivät pelistä raskaan. Kolmea pistettä tultiin hakemaan, mutta kenttätapahtumiin nähden lopputulos oli ihan oikeutettu. Kyllähän Lahti on paljon parempi joukkue kun mitä sarjataulukko näyttää, ne laittoi meidät välillä todella tiukalle. Ei ole kauhean pettynyt fiilis, vaikka ainahan sitä lähtee kolmea pistettä hakemaan. Onneksi HJK:n tasapelin myötä säilytimme kärkipaikan, nyt keskitytään HIFK-peliin ja otetaan siitä kolme pistettä, sanoi IFK:n Kristian Kojola.

- Aloitettiin peli paremmin, vaikka IFK saikin avausmaalin. Tultiin hyvällä asenteella peliin ja saatiin hyvä draivi matsiin. Takaiskusta huolimatta jatkettiin vaan omaa peliä ja saatiinkin sitten tasoitus aikaan. Oli mukavaa katkaista tappioputki sarjajohtajan kustannuksella. Tästä on hyvä jatkaa ja seuraavasta pelistä otetaan voitto, kertoi Lahden Santeri Hostikka.

Petri Viljanen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat