Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild

Falunin MM-kisojen mestarihyppääjä lopettaa – "Minulla ei ole enää motivaatiota"

Rune Velta ei ole päässyt sille tasolle, mille olisi halunnut päästä kesäharjoitteluussaan. Hän kertoi kadottaneensa motivaationsa mäkihyppyyn ja lopettaa pitkän kilpailu-uransa.

Rune Velta
Rune Velta
Rune VeltaTomi Hänninen

Rune Velta oli Falunin MM-hiihtojen norjalaissankari mäkimontussa, sillä hän voitti henkilökohtaisen kultamitalin normaalimäessä, otti pronssia suurmäessä, toi ankkurina Norjalle MM-joukkuekultaa suurmäessä sekä joukkuehopeaa normaalimäessä.

Nyt Velta, joka aloitti maailmancupin uransa vuonna 2010, on päättänyt lopettaa kilpauransa.

- Olen miettinyt, että minulla ei ole enää motivaatiota, jollaista tarvitsen huipputasolle. Siksi on luonnollista lopettaa. Päätös ei ole kovinkaan vanha, olen tehnyt sen tässä kesän aikana, hän sanoi norjalaiselle TV2-kanavalle (siirryt toiseen palveluun).

Velta kertoi, että hän on taistellut päästäkseen sille tasolle, mille haluaa. Vielä kuukausi sitten hän vakuutti, ettei ole antamassa periksi. Velta kertoi sanoneensa näin, jotta hän saisi tehdä rauhassa päätöksensä.

- Nyt päätös on selvä ja lopetan mäkihypyn, jatkossa opiskeluihin keskittyvä hyppääjä sanoi.

Velta voitti urallaan Falunin MM-mitalien lisäksi hopeaa Vikersundin lentomäen MM-kisoissa. Lisäksi hän on saavuttanut kuusi palkintosijaa maailmancupissa, mutta ei yhtään voittoa.

Suosittelemme

Tuoreimmat