Veikkausliigan jumbo PK-35 Vantaa neuvottelee molempien Kuqien kanssa sopimuksien purkamisesta: ”Näkyvyyspuolella iso menetys”

PK-35 Vantaan puheenjohtaja Markku Hynninen vahvistaa neuvottelut sopimuksien purkamisesta Shefki ja Njazi Kuqin kanssa.

Veikkausliigan sarjajumbo PK-35 Vantaa neuvottelee sekä seuran osaomistajan Shefki Kuqin kanssa että joukkueen parhaan maalintekijän Njazi Kuqin kanssa, millä ehdoilla heidän sopimuksensa puretaan.

Shefki Kuqi valmensi PK-35:tta ennen kuin irtisanoutui päävalmentajan pestistä. Hän olisi nyt myös luopumassa omistajuudestaan seurassa.

– Ihan tavallisia neuvotteluja on ollut. Yritetään ratkoa haasteita, joita siinä on, PK-35 Vantaan puheenjohtaja Markku Hynninen kuvailee neuvottelujen luonnetta.

Mahdollisia korvaussummia ei Hynninen halua kommentoida.

– Tästä saattaa tulla jotain liikkumavaraa budjettiin, mutta täytyy katsoa tuleeko, Hynninen pyörittelee.

Puheenjohtaja myöntää, että Shefkin Kuqin lähdöllä omistajaportaasta on vaikutusta seuraan.

– Näkyvyyspuolella se on iso menetys. Shefki on intohimoinen valmentaja ja näkyvä mediapersoona.

Urheilulehti kertoi (siirryt toiseen palveluun)maanantaina, että Shefki Kuqi olisi siirtymässä turkulaisen FC Interin peräsimeen. Njazi Kuqin siirto on Urheilulehden tietojen mukaan varmistunut, mutta Hynnisen mukaan tilanne on auki.

– Varmaan aika nopealla aikataululla (ratkaisuja tulossa.) Uskoisin viikon sisään.

Hynninen ei halua kommentoida, mihin Kuqit ovat PK-35 Vantaan jälkeen siirtymässä. Inter on Veikkausliigan sarjataulukossa sijalla 10. He ovat vain kolme pistettä PK-35:n edellä.

Miltä kuulostaisi Kuqien siirtyminen joukkueeseen, joka kilpailee teidän kanssa liigapaikasta?

– Onhan se tietysti haastava tilanne, Hynninen sanoo.

– Mutta tavallaan se riippuu kaikista neuvotteluista, ja mikä on järkevä lopputulos. En sulje mitään pois mahdollisuuksia, eikä pystykään. Neuvottelut menevät varmaan sillä tavalla että, jos sopimukseen päästään, heidät vapautetaan. Sitten Kuqit katsovat, mikä heidän oma suuntansa on.

PK-35 Vantaan kausi on ollut täynnä turbulenssia jo ennen omistaja-Kuqin lähtöä päävalmentajan paikalta. Kesken kauden kuusi pelaajaa ja kaksi apuvalmentajaa lähti seurasta. Nyt joukkueen paras maalintekijäkin on lähdössä siis seurasta. Vantaalaisseuran uskottavuus on ollut koetuksella.

Miten aiotte vakuuttaa sponsorit ja yleisön loppukaudeksi?

– Turbulenssia on ollut tällä kaudella ihan riittävästi. Asia lähtivät liikkeelle Shefki Kuqin ja Pablo Counagon riidoista. Siinä tuli turbulenssia toimistoon, joukkueeseen ja omistajapohjaan. Piti kaikki miettiä alusta asti uudelleen. Nyt meillä on kampanja illan Ilves-peliin, että saataisiin yleisöä tukemaan tätä joukkuetta, Hynninen vastaa.

– Meidän tavoite on liigassa säilyä. Se on ainoa järkevä tavoite tässä tilanteessa.

Veikkausliigan tyvipään kamppailussa joukkueet ovat hankkineet vahvistuksia. Inter hankki itselleen ex-HJK pelaajan Erfan Zenelin ja alkukauden myös PK-35 Vantaassa pelanneen Lucas Garcian. HIFK on puolestaan tehnyt sopimukset maalivahti Tomi Maanojan ja keskikenttäpelaaja Mika Väyrysen kanssa. PK-35 suunnittelee Hynnisen mukaan myös laajennusta kavennusta pelaajarinkiinsä.

– Menemme ihan talouden ehdoilla, että pystymme järkevästi viemään tämän läpi. Meillä on budjettiin tullut ja mahdollisesti tulossa lisätilaa. Katsotaan, kuinka paljon liikkumavaraa tulee. Talous on yksi reunaehto. Sillä eväillä taistellaan, mitä talous antaa myöten.