Hyppää sisältöön

Tuuli Petäjä-Sirén kantaa Suomen lippua Riossa

Tuuli Petäjä-Sirén on neljäs suomalaisnainen olympialaisten lipunkantajana.

Tuuli Petäjä-Sirén Lontoon olympialaisissa 2012. Kuva: AOP

Suomen olympiakomitea on valinnut purjehtija Tuuli Petäjä-Sirénin Suomen lipunkantajaksi ensi perjantaina järjestettäviin Rion olympialaisten avajaisiin. Petäjä-Sirén on kaikkien aikojen neljäs suomalaisnainen kyseisessä kunniatehtävässä.

Petäjä-Sirén juhli neljä vuotta sitten Lontoon olympiavesillä RS:X-purjelautaluokassa hopeaa. Hänet palkittiin seuraavan vuoden Urheilugaalassa Vuoden urheilijana.

- Mahtavaa tulla valituksi kaikkien näiden upeiden suomalaisurheilijoiden joukosta. Ajattelen, että tämä on jotain mitä ei pelkillä urheilumeriiteillä voi ansaita, vaan lipunkantajan täytyy muutoinkin kyetä tyylikkäästi edustamaan suomalaista urheilua, Petäjä-Sirén kommentoi olympiakomitean tiedotteessa.

Riossa Petäjä-Sirén kilpailee niin ikään RS:X-luokassa maanantaista 8. elokuuta lähtien.

- Tuuli edustaa modernia suomalaista urheilukulttuuria. Hän on menestyjä, vahva itsenäinen persoona, mutta silti sitoutuneesti osa sinivalkoista tiimiä. Loistava lipunkantaja tälle joukkueelle ja hieno esikuva kaikille suomalaisille, Suomen joukkueenjohtaja Mika Kojonkoski perusteli.

Edellisissä kesäolympialaisissa Lontoossa Suomen lippua kantoi Riossakin mukana oleva uimari Hanna-Maria Seppälä.

Sotshin vuoden 2014 talvikisoissa siniristilippua kantoi puolestaan Enni Rukajärvi. Ensimmäinen suomalaisnainen lipunkantajana oli Marja-Liisa Kirvesniemi Lillehammerissa 1994.

.
.