Suora

  • Naisten normaalimatka, Pokljuka
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Zakopane
  • Mäkihypyn MC: Zakopane, miesten karsinta
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Suomen pitäisi saada Riosta 3 mitalia ja 8 pistesijaa - mutta sitä ei voi sanoa ääneen

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan mitalitavoite voisi aiheuttaa negatiivisia kaikuja. Miksi mitalitavoitetta ei voi kertoa, ihmettelee Yle Urheilun Petri Hänninen.

urheilu
Tuuli Petäjä-Sirén Lontoon olympialaisissa 2012.
Tuuli Petäjä-Sirén Lontoon olympialaisissa 2012.AOP

Sotshissa 2014 Suomen olympiakomitea päätti jättää viralliset mitalitavoitteet kertomatta.

Vielä Lontoon kesäolympialaisissa Suomen olympiakomitealla oli virallinen mitalitavoite. Se oli kolme mitalia ja kuusi pistesijaa.

Silloinen valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola piti tuota tavoitetta todella haastavana. Mutta silti se toteutui. Suomi sai Lontoon olympiakisoista kolme mitalia ja seitsemän pistesijaa.

Rio de Janeiron kisoissa Suomen olympiakomitealla ei ole enää virallista mitalitavoitetta. Tai ainakaan sitä ei ole sanottu ääneen. Mutta miksi ihmeessä?

Haastattelin huippu-urheiluyksikön johtajaa, Mika Kojonkoskea juuri ennen hänen lähtöään Brasiliaan. Kojonkoski sanoi ettei OK:lla ole viralista mitalitavoitetta, koska "se ei tuota mitään" ja "tavoitteet voivat aiheuttaa jopa negatiivisia kaikuja".

Haloo??? Oikeasti.

Pelkääkö olympiakomitea etteivät heidän asettamansa tavoitteet toteudu, vai että se asettaa urheilijoille liikaa painetta?

Kojonkoski sanoi, että "riittää jos urheilijoilla on omat kovat tavoitteet". Totta helkutissa urheilijoilla on omat tavoitteet. Mutta miksi ihmeessä Suomen olympiakomitealla ei niitä ole?

Jokainen urheilija on varmasti asettanut itselleen todella kovat tavoitteet, jotkut jopa liiankin kovat. Eivät urheilijat siitä hajoa, jos OK sanoo ääneen yhteisen mitalitavoitteen.

Jos urheilijoiden pitää kestää painetta, niin kyllä myös johtajien pitää kestää painetta ja uskaltaa sanoa mitalitavoite ääneen.

Varmasti myös Suomen urheilua seuraava kansa haluaa tietää virallisen mitalitavoitteen, päästiin siihen tai ei.

Vastauksen viimeisessä lauseessa Kojonkoski suostui sanomaan, että "Lontoo on se minimitaso".

Eli suomennettuna, kun Suomi sai vuonna 2012 Lontoon olympiakisoissa kolme mitalia ja seitsemän pistesijaa, niin nyt sitä paremmin menestyminen Riossa tarkoittaisi siis alimmillaan kolme mitalia ja kahdeksan pistesijaa. Tai neljä mitalia ja ehkä muutama pistesija kaupan päälle.

Ja sitäkö ei muka voi sanoa ääneen? Mikä siinä on nyt niin vaikeaa?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat