Phelps innoissaan lipunkantajan roolista – pieni takaportti kuudensille kisoille

18 olympiakullan Michael Phelps kantaa Yhdysvaltojen lippua Rion olympialaisten avajaisissa.

Michael Phelps otti tuntumaa olympia-altaisiin. Kuva: AOP

Yhdysvaltain uintimaajoukkueen pressissä Michael Phelps vetää suurimman huomion ja huomiota tuli hitunen lisää kun mies nimitettiin tähtilipun kantajaksi juuri tiedotustilaisuuden aamuna. Rion olympialaiset ovat Phelpsille jo viidennet mutta mies osallistuu avajaisseremoniaan vasta ensimmäistä kertaa.

- Olen erittäin otettu, että sain tämän mahdollisuuden. Nämä ovat ensimmäiset avajaiseni, joten odotan niitä innolla.

- Katselin lapsena olympialaisten avajaisia, urheilijoiden ja kaikkien mukanaolijoiden innostusta. Jo lapsena ajattelin, että olisipa hienoa kantaa lippua, Phelps kertoi.

Aiempina olympiavuosina Phelps on jättänyt avajaisprotokollan väliin uinnin tiukan ohjelman takia. Pitkään paikallaan seisominen ei ole hyvästä kilpailustarttien alla mutta tällä kertaa Phelps teki poikkeuksen.

- Minulle on luvattu, että tilaisuus kestää noin neljä, neljä ja puoli tuntia, Phelps pohdiskeli avajaisrasitusta.

- Kysyin Bobilta (valmentaja Bob Bowman) mielipidettä 1-10 skaalalla, että pitäisikö minun osallistua. Mietin itsekseni, että jos hän sanoo yli 8, en osallistu missään tapauksessa. Hän vastasi 7,8, Phelps nauratti kuulijoitaan.

Yhdysvaltojen joukkueen johtaminen on Phelpsille kunniatehtävä, josta hän tuntuu olevan oikeasti innoissaan. Viidennet kisat ovat todennäköisesti miehelle viimeiset olympialaiset, tosin lehdistöä hän kiusoitteli käyttämällä termiä ”todennäköisesti viimeiset”.

Esikoispoika Boomer Phelps on innoittanut uimaria nauttimaan uransa huipennuksesta. Vauvaikäiselle pojalleen hän haluaa taltioida Riosta muistoja ja tarjota tarinoita kerrottavaksi avajaisista kilpailutapahtumiin.

- Todennäköisesti viimeiset kisani, mutta älkää hakatko minua kuoliaaksi, Phelps vitsaili jättäessään takaporttia auki lapsensa innoittamana.