Video: Matkakumppani ilmestyi kuin tyhjästä – pikkukoira juoksutti ultramaratoonarin toiseksi Kiinassa

Juoksija Dion Leonard aikoo adoptoida kiinalaisen kulkukoiran sen jälkeen, kun tämä lyöttäytyi matkakumppaniksi kesken Kiinan ultramaratonjuoksun. Gobi seurasi Leonardia läpi Kiinan maiden ja mantujen, sekä Gobin aavikon helteiden.

urheilu
Dion Leonard ja Gobi-koira.
Hopeamitalistit ylpeinä maalissa: Dion Leonard (vs.) ja Gobi.4Deserts.com / Omni Cai.

Verkossa on lähtenyt kiertämään uskomaton eläintarina Kiinan kesäkuisesta 250 kilometrin ultramaratonkisasta. Toiseksi juossut brittijuoksija Dion Leonard on aloittanut rahankeruukampanjan saadakseen matkakumppaninsa Gobin lennätettyä Aasiasta Britanniaan. Gobi ei itse moiseen pysty, sillä Gobi on koira!

Leonard aloitti hurjan, läpi Kiinan vaikeakulkuisen ja vuoristoisen maiseman sekä muun muassa Gobin aavikkojen kulkevan 4 Deserts -kisan yksin, mutta maaliin tullessa mukana oli uskollisesti useita etappeja mukana jolkottanut Gobi-kulkukoira.

Katso hellyttävä video Leonardin ja Gobin seikkailusta BBC:n Facebook-sivulta. (siirryt toiseen palveluun)

- Huomasin tämän pikkuhauvan jaloissani, tuijottamassa minua silmiin. Se oli tuttu koira eiliseltä, joka juoksenteli leirin ympärillä, Leonard muisteli BBC:n videolla kisan alkutaipaleilla tapahtunutta ensitapaamista.

- Lähdin jatkamaan juoksua... ja koira vain seurasi minua. Ajattelin, ettei se voi millään kestää koko päivää tahdissani.

Kuin tyhjästä reitin varrelle ilmestynyt hauva oli kuitenkin sitkeää sorttia ja selvästi päättänyt, että tästä lähin matkaa tehdään kahdestaan. Pikkukoira – jolle Leonard antoi kiinalaisaavikon mukaan nimen Gobi – seurasi brittijuoksijaa koko päivän, ja useana tulevanakin päivänä.

- Gobi [autiomaa] oli rankka paikka, ja viikon aikana välillemme muodostui rikkomaton side. Jaoimme nukkumapaikan, ruoan ja veden. Ja lopulta meistä tuli ystävät, Leonard kertoi brittilehti Metron haastattelussa.

Välillä Leonard kantoi Gobin yli purojen ja jokien. Jotkin pätkät olivat kuitenkin liikaa jopa urhealle pikkuhauvalle, kuten esimerkiksi kuumimpien aavikko-osuuksien lähes 50:een celsiusasteeseen kipuavat lämpötilat. Kisajärjestäjät tulivat onneksi vastaan, ja kyyditsivät Leonardin sympaattisen matkakumppanin viimeiselle etapille odottamaan maratoonaria. Viimeisen 10 kilometrin matkan kaksikko juoksi jälleen yhdessä, ja maalissa juhlittiin huikeasti kakkossijaa.

- Noina hetkinä tajusin viimeistään kyseessä olevan paljon enemmän kuin vain satunnainen, kannoilla juokseva kulkukoira.

Kisan jälkeen Gobin oli jäätävä Kiinaan. Leonard aikoo kuitenkin kerätä rahaa kattaakseen hauvan lääkäri- ja karanteenikulut, sekä lentolipun Englantiin.

Lähteet: BBC, Metro

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat