Reinvallin olympiataipale jäi yhteen otteluun: "Tyhjä olo, ei löydy sanoja "

Judoka Juho Reinvall hävisi avausottelunsa Rion olympialaisissa Mongolian Tsogtbaatar Tsend-Ochirille ja suomalaisen ura päättyi pettymykseen.

urheilu
Rion olympialaiset: Haastattelussa uransa Rioon päättänyt judoka Juho Reinvall
Rion olympialaiset: Haastattelussa uransa Rioon päättänyt judoka Juho Reinvall

Juho Reinvallin kisataival jäi Rion olympialaisissa yhden ottelun mittaiseksi. Mongolian Tsogtbaatar Tsend-Ochir voitti suomalaisen judon 60-kiloisten 1. kierroksen ottelussa waza-arilla.

Reinvall oli alussa aktiivisempi ja onnitui torjumaan hyvin mongolialaisen hihaotteen. Kun suomalainen ei siinä enää onnistunut, jäi hän aseettomaksi. Molemmissa pistesuorituksissaan (waza-ari ja yuko) mongolialainen vei Reinvalli taaksepäin jalkaheitolla.

- Alku oli rauhallista katselua. Pysyin hyvin mukana ja olisi pitänyt tehdä siinä pisteitä. Sitten kaveri sai käytettyä vahvinta asettaan ja menin siihen. Kova matsi, ei voi mitään, Reinvall totesi Judoliiton tiedotteessa.

Reinvall sai ensimmäisen varoituksen juuri kahden minuutin täytyttyä. Tämän jälkeen niitä tuli vielä kaksi lisää ennen kuin Tsend-Ochir sai waza-arin ja vielä viimeisellä sekunnilla yukon.

- Aloin väsyä loppua kohti ja olin hihaotteen kanssa pulassa. Siitä alkoi varoituksia tulla. Sitten oli vaikeaa. Siinä oli uran viimeinen matsi. Tyhjä olo, ei löydy sanoja analysointiin juuri nyt, Reinvall kertoi vain hetki ottelun päätyttyä.

- Sain hyvän tsemppauksen muilta suomalaisilta. Urheilu on joka tapauksessa hienoa ja tämä oli hieno kokemus. Harmittaa että matsit jäi yhteen mutta nyt vaan mennään kannustamaan muita suomalaisia, 27-vuotias Tampereen Judon mies suunnitteli.

Rion uutiset, aikataulut ja ohjelmatiedot olympialaisten kisaoppaassa.

Lähteet: Judoliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat