Koe uusi yle.fi

Oulun Lipottaret jatkaa häikäisevää menestystä – nousu naisten Superpesikseen varmistui

Oululaisjoukkue pelaa naisten Superpesistä viiden välivuoden jälkeen kaudella 2017, kun Lipottaret varmisti Ykköspesiksen runkosarjan voiton.

urheilu
pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka
Tomi Hänninen

Lipottarien nousu varmistui lauantaina, kun joukkue haki vieraspisteet Lappajärveltä. Voitto takasi Ykköspesiksen runkosarjan kärkipaikan ja nousun Superpesikseen. Tie huipulle on ollut nopea, sillä seura perustettiin syyskuussa 2014 ja ensimmäisenä toimintavuotenaan se aloitti taipaleensa suomensarjasta.

Lähes täysin B-tyttöikäisistä pelaajista koostunut joukkue on dominoinut Ykköspesistä koko kauden. Rasitteena on 16 ottelun jälkeen vain yksi tappio.

Kauden komeetaksi nousi joukkueensa kapteeni Emilia Linna, joka valittiin Ykköspesiksestä sekä naisten Liitto-Lehdistö- että Itä-Länsi-otteluihin. Linna tavoittelee viimeisillä kierroksilla sarjan kaikkien tilastojen voittoa.

Lipottaret on syyskuussa 2014 Ouluun perustettu nais- ja tyttöpesäpallon erikoisseura, jonka alkutaival on ollut häikäisevä. Seuran edustusjoukkue voitti suomensarjan 2015 ja nyt Ykköspesiksen 2016. Lisäksi Lipottarien B-tyttöjoukkue juhli ikäluokkansa SM-kultaa vuosi sitten ja on vahva suosikki uusimaan mestaruutensa kuluvalla kaudella.

Lähteet: Pesäpalloliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat