Kuqi debytoi Interin peräsimessä - "Inter on ihan väärässä paikassa"

Interin tuore päävalmentaja Shefki Kuqi arvioi, että turkulaisten pelaajamateriaali on laadukas eikä joukkue ole noussut taitojensa edellyttämälle tasolle.

Shefki Kuqi. Kuva: AOP

Ilveksen ja Interin välinen maaliton Veikkausliigan ottelu aloitti uuden aikakauden Interin osalta, sillä joukkueen valmennusvastuun ottelussa kantoi ensimmäistä kertaa keskiviikkona joukkueen peräsimessä aloittanut Shefki Kuqi. Kolme päivää Inter-luotsina toimineen Kuqin mukaan Interistä löytyy taitoa ja osaamista. Joukkue on hänen mukaansa selvästi alisuorittanut.

- Joukkueessa on laadukas pelaajamateriaali. Pelit eivät ole menneet taitojen edellyttämällä tavalla. Pyrimme saamaan joukkueen lähemmäs omaa tasoaan mahdollisimman nopeasti, sanoi Kuqi.

- Yksi harjoitus ehdittin tehdä yhdessä tätä peliä varten. Positiivista tänään oli, että Ilves ei saanut hyviä maalipaikkoja, vaan puolustimme hyvin. Hyökkäyksen on saatava tehoja vastaisuudessa. Toki on muistettava, että kaverit ovat vielä hieman vieraita toisilleen, totesi Kuqi.

Interin seuraava pelikin tulee melko nopeasti, sillä se kohtaa Shefki Kuqin edellisen seuran PK-35 Vantaan Turussa.

- Se on yksi peli muiden joukossa. Pyrimme valmistautumaan hyvin ja saamaan kaikki pelikuntoon. Voimaa ja juoksuvoimaa hieman kaivataan lisää, mutta se tulee muutamassa viikossa. Uudet pelaajatkaan eivät ole poissuljettu asia.

- PK-35:n osalta pöytä on puhdas, ja kaikki sen osalta on takanapäin.  Omasta mielestäni tein kaikkeni, mitä pystyin PK-35:ssa, nyt on katse eteenpäin.  Interissä on nyt uusi elämä, ja uusi tehtävä valmentajana. Tähän keskitytään nyt, lausui lopuksi Shefki Kuqi.

Kolmannen 0-0-pelin putkeen torjunut turkulaismaalivahti Jukka Lehtovaara oli pääosin tyytyväinen pelin jälkeen.

- Shefki haluaa tuoda uskoa omaan tekemiseen, ja tietynlaista jämäkkyyttä. Kun valmentaja tulee ulkopuolelta, niin on uusi kilpailutilanne joukkueessa. Jämäkkyyttä, miehekkyyttä ja itseluottamusta, niitä hän on korostanut, kertoi maalivahti Jukka Lehtoranta.