Ilves-debytantti piti nollan

Ilveksen maalilla Interiä vastaan liigadebyyttinsä tehnyt Antti Kuusinen piti heti nollan ensimmäisessä ottelussaan. Kun Ilveskin jäi maaleitta päädyttiin 0­0 -lukemiin.

Kuva: EPA

­ - Kyllä tuntuu hienolta. Paljon töitä on tehty tämän eteen, nyt tuli sitten näytön paikka, kun Mika Hilader sai korttitilin täyteen, kertoi pelin jälkeen onnellinen Antti Kuusinen.

­ Joukkue puolusti hienosti, eikä meikäläisellä oikein ollut mitään tekemistä maalin suulla, lisäsi 19­-vuotias Ilves kasvatti, joka on kasvamassa korkoa Hilanderin tuuraajana.

­ - Hilander on loistava veskari, ja melkoinen huuliveikko. Siihen kuitenkin tähdätään, että joskus mennään ohi, toteaa hienon alun uralleen saanut Kuusinen.

­-  Mikko Kavenille iso kiitos, hän on ollut tekemässä minusta maalivahtia. Silloin kun tulin mukaan, niin Mikko sanoi heti, että sinun asentosikin on maalivahdiksi ihan väärä. Tänään Kaven päästi minut maaliin, ja psyykkasi heti nollapeliin.

Maaliton peli Interiä vastaan oli Ilvekselle kauden ensimmäinen 0­-0­ -ottelu. Inter puolestaan pelasi jo kolmannen 0­-0­ -tuloksen putkeen, vaikka ennen kaikkea hyökkäystä on vahvistettu.

Uuden päävalmentajan Shefki Kuqin ohella oman lisänsä Interin kokoonpanoon toivat uudet pelaajat, joita lauantain ottelussa oli kokoonpanossa peräti kolme. Njazi Kuqi, Lucas Garcia ja Erfan Zeneli tuovat oivan lisän Interin hyökkäyspelaamiseen, mutta lauantaina vain Kuqi pelasi omalla tasollaan.

Jos oli Interin pelaaminen ottelun alussa sekavaa, niin sitä se oli myös Ilveksellä. Sarjataulukko kertoo Interin ongelmallisesta alkukaudesta, mutta kotikentällään murhaavasti toistaiseksi esiintyneeltä Ilvekseltä olisi odottanut huomattavasti terävämpää otetta.

Poissaolot ehkä sotkivat keltapaitojen peliä, Mika Hilander, Felipe Aspegren, Marco Matrone ja Mika Lahtinen nimittäin katselivat peliä katsomon puolelta.

Tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Nimittäin alkoi kaatosade ja Inter teki ensimmäisen vaihtonsa. Vaisu Erfan Zeneli tuli kentältä ja Guy Gnabouyou juoksi liukkaissa kengissään tilalle. Ilveksellä oli loistopaikka siirtyi johtoon, kun Mikael Soisalo järjesti tekopaikan Emile Paul Tendengille, mutta senegalilainen laukoi yli.

Ennen kuin 70 minuuttia saatiin täyteen Tendeng sai toisenkin paikan, mutta tällä kertaa Inter­-maalivahti Jukka Lehtovaara esti maalin synnyn. Heti perään nähtiin kaksi vaihtoa, kun Kalle Kauppi joutui jättämään loukkaantuneena kentän, ja korvaajaksi tuli loukkantumisesta puolestaan toipunut Henri Lehtonen. Jarkko Wiss otti yllättäen kentältä pois Mikael Soisalon ja debyyttiinsä Ilvespaidassa pääsi tekemään uusi senegalilaislaituri Yoro Ly. Sitten kaatosade lakkasikin.

Shefki Kuqi haki vielä lisävoimaa kärkeen ottamalla Lucas Garcian pois ja marssittamalla kentälle Solomon Duahin.

Ilveskin vaihtoi koko hyökkäyskalustonsa, kun Hjelm ja Sentamu tulivat kentälle. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

­- Tänään ei kauheasti meillä ollut paikkoja. Ehkä ajoitukset eivät oikein toimineet, välillä hyökkääjät ovat kaukana toisistaan, ja välillä taas liian lähellä. Vähän on tukkoisen näköistä ajoittain, näki Inter­maalivahti Jukka Lehtovaara puolestaan vieraiden maalittomuuden.

­-  Kyllä kaikki hyökkäyspäässä haluavat itseltään tehoja, ja keskivikkona on heti uusi mahdollisuus, lisäsi kolmannen nollapelin putkeen torjunut Lehtovaara.

Petri Aholaita