Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Haaveet jatkosta romuttuivat rekille – Kirmes iloitsee silti olympiakokemuksesta

Kun toisessa onnistuu, toisessa herpaantuu. Rekin lipsahdus vei Oskar Kirmeksen haaveet voimistelun moniottelufinaalista. ”Todelliseksi eurooppalaiseksi” kilpailuareenalla ristitty suomalainen puntaroi iltaansa ilon ja pettymyksen välillä.

Oskar Kirmes
Oskar Kirmes
Oskar KirmesAOP

- Yleensä pystyn saamaan rekin yli 14 pisteen mutta yksi kovac-irrotus tuli vähän liian lähelle, jouduin koukistamaan sekä jalat että kädet, siitä tuli aika paljon vähennyksiä, Kirmes kertasi rekin 13,266 pisteitään.

- Ottelufinaaliin halusin päästä ja pisteet yli 84, siihen pitää olla tyytyväinen. Kuusiottelu läpi, se on aina hyvä juttu. Olihan tämä mahtava ilta, paras kisa ikinä, Kirmes käänsi jo mukaviin ajatuksiin.

Illan onnistumisiin voi ehdottomasti laskea myös seuraavien telineiden, permannon ja hevosen suoritukset. Kirmes oli permannolla koko karsinnan 19:s pistein 14,933.

- Se oli erittäin hyvä sarja tänään.

Olympiajoukkueen pirteä ilmestys ei myöntänyt tunteneensa suurempaa jännitystä. Päinvastoin, Kirmes suorastaan hehkui lähettäessään kiitoksia kaikille olympiadia mukana eläneille.

- On todella siistiä. Mä haluan kiittää kaikkia kotikatsojia ja kannustajia, Kirmes.

- Nyt on neljä vuotta aikaa tehdä kovaa duunia. Nyt mä menen lomalle, en mene telinevoimistelusalille ainakaan kahteen viikkoon…

Kovaa työtä edessä kohti Tokiota

Rion yön tummuessa lausuttiin jo uuden olympiadin alkusanoja. Valmentajaisä Mati Kirmes vannotti, että töitä joudutaan tekemään mutta tavoitteilla ei häpeillä.

- En osaa, miltä isästä tuntuu tällä hetkellä mutta valmentajana tuntuu, että pitää vielä tehdä kovasti töitä, että Tokiossa onnistuisi. Nostetaan vaikeuksia ja voimatasoa, että nousisi sinne maailman huipputasolle. Se on kyllä ihan mahdollista, finaaliin ainakin. Minulla kyllä valmentajana on mitalikin jo mielessä, Mati Kirmes paljasti.

Olympiakisojen karsintaa myös valmentaja jäi miettimään kaksijakoisin tuntein. Rekillä otettiin tietoinen riski – tällä kertaa se ei kannattanut.

- Rekin sarjaan laitettiin kaksi uutta liikettä, ehkä sarja ei ole vielä niin varma mutta mietittiin, että on pakko kokeilla jotain uutta.

- Jos rekki olisi mennyt kuin yleensä, olisi tullut ennätyspisteet ja hän olisi ollut kuusiottelun finaalissa, Mati Kirmes sanoi.

Nuoren olympiadebytantin luonteesta ja keskittymiskyvystä kertoo kuitenkin se, että kohtalokkaan suorituksen jälkeen kaksi seuraavaa telinettä onnistui hyvin. Rekiltä permannolle siirryttäessä isävalmentaja korosti rauhallisuutta.

- Sanoin, että ota rauhallisesti, ei ole mitään hävittävää. Mennään vaan täysillä loppuun asti ja kyllä hän ihan hyvin keskittyi seuraaville telineille, se oli kyllä kivaa, isä-Kirmes iloitsi.

- Hevonen on niin herkkä teline, siellä voi tapahtua mitä vaan. Sitä on harjoiteltu tosi paljon, hyvä, että se onnistui, Kirmes jatkoi.

Oskar Kirmes aikoi viettää parin viikon loman, tosin isä paljasti, että pojalla on edessä lähiaikoina lääkärikäynti. Nilkka teipattuna kilpaillut Kirmes saattaa joutua vielä pieneen operaatioon, jotta kiukutellut jalka saadaan varmasti kuntoon.

- Nyt tulee vähän lepoa ja ehkä nilkkaan pitää tehdä pieni leikkaus. Siellä on kuitenkin pieni luunpala irti, sen takia permannon todella hyvä suoritus yllätti. Me emme ole pystyneet harjoittelemaan permantoa niin paljon kuin olisi tarvittu.

Suosittelemme

Tuoreimmat