Suora

  • Elävä arkisto esittää

Miksi naiset ja miehet ampuvat eri sarjoissa? Mopsi Veromaa kertoi teorian

Miehet ja naiset ampuvat olympiatasolla eri sarjoissa, vaikka fyysisella voimalla ei ole lajissa merkitystä. Trap-ampuja Mopsi Veromaa toi esiin mielenkiintoisen mahdollisen syyn.

urheilu
Rion olympialaiset: Miksi miehet ja naiset ampuvat eri sarjoissa?
Rion olympialaiset: Miksi miehet ja naiset ampuvat eri sarjoissa?

Ylen suorassa Rio-lähetyksessä poimittiin kysymys Twitteristä: Miksi naiset ja miehet ampuvat eri sarjoissa?. Trap-ampuja Mopsi Veromaalla oli mahdollinen vastaus hallussaan.

– Kiinalainen nainen (Zhang Shan) ampui olympialaisissa vuonna 1992 skeetissä ja voitti tuolloin avoimen sarjan kaikki miehet. Tämän jälkeen alkoi tulla erikseen naisten sarjoja ammuntaan. Vuonna 1996 tuli naisten kaksois-trap, "tupla", joka tosin on enää vain miehillä olympialaisissa. 2000-luvulla tulivat trap-skeet ja tupla kaikille, Veromaa avartaa.

Satu Mäkelä-Nummela aloittaa trapissa kolmannen sarjansa kello 18.15. Mäkelä-Nummela lähtee kolmannelta sijalta naisten trap-karsinnan kolmanteen sarjaansa. 46 osuman Mäkelä-Nummela on vain osuman päässä kärkikaksikosta - Laetisha Scanlanista (Australia) ja Natalie Rooney (Uusi-Seelanti). Scanlan ja Rooney ovat osuneet 47 kertaa. Kuusi parasta menee illan semifinaaliin. *Vesa Törnroos *22/25 osumaa ensimmäisen sarjan jälkeen.

Rion uutiset, aikataulut ja ohjelmatiedot olympialaisten kisaoppaassa.

Suosittelemme

Tuoreimmat