1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tuuli, Tuula ja tuulet – purjehdusnaisilta passeli startti olympiaurakalle

Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén on ensimmäisen päivän savottansa jälkeen kahdeksantena. Tuula Tenkanen purjehti ensimmäisessä lähdössään häikäisevästi neljänneksi, mutta ongelmat ilmenivät päivän toisessa koitoksessa.

Kuva: SPV / Sari Multala

Suomalaispurjehtijat aloittivat monipäiväisen kisaurakkansa maanantaina Riossa. Vakuuttavimmin pyyhälsi Tuuli Petäjä-Sirén.

Tuuli Petäjä-Sirén oli ensimmäisen purjehduspäivän jälkeen yhteispisteissä kahdeksas. Vahvimmin hänelläkin sujui ensimmäinen lähtö, jossa sijoitus oli neljäs. Lähtöjä oli maanantaina yhteensä kolme ja yhtä monta hänellä on edessään huomenna tiistaina.

Vaikka toisessa lähdössä Petäjä-Sirén sijoittui huonommin yhdeksänneksi, se ei pilaa kisaa. Heikoimman lähdön sijoitus jätetään loppupisteissä huomioimatta. Maanantain viimeisen lähdön kahdeksas sijakaan ei ole katastrofi – vastaava löytyy Petäjä-Sirénin hopeapisteistä Lontoon olympialaisissa.

Laser-luokassa kilpaileva Tuula Tenkanen purjehti illalla kaksi lähtöä. Ensimmäisessään hän taisteli huimasti neljänneksi. Toisessa hänellä oli vaikeuksia pysyä kärjen vauhdissa ja maaliin hän ehti vasta 17:ntenä. Yhteispisteissä hän on nipin napin kärkikymmenikössä.

Laserissa kilpaileva Kaarle Tapper päätti maanantain kokonaispisteissä 23:ntena.

Mitä paremmin kilpailija sijoittuu kussakin lähdössä, sitä vähemmän pisteitä hän saa kyseisestä lähdöstä. Pienimmän pistemäärän lopulta kerännyt kymmenikkö osallistuu loppukilpailuun eli mitalilähtöön.