1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Usain Boltia pommitettiin kysymyksillä pikajuoksun dopingista

Kuusinkertainen olympiavoittaja haluaisi vielä kertaalleen rikkoa maailmanennätyksen, kun edessä ovat uran viimeiset olympialaiset.

Jamaikan mediatilaisuus päättyi sambaan. Kuva: EPA

RIO DE JANEIRO. Hallitseva olympiavoittaja Usain Bolt sai vastailla kysymyksiin dopingista, kun hän astui median eteen ainoan kerran olympiamaisemissa ennen ensi viikonloppuna alkavia yleisurheilukisoja. Doping on ollut pinnalla yleisurheilussa viime ajat, kun käryjä on tullut tasaisesti. Boltiakin kohtaa heitetään koko ajan epäilyksiä, koska niin monet kilpailijat hänen ympärillään ovat kärynneet.

- Menemme oikeaan suuntaan ja siihen ihmisten pitäisi uskoa. Meidän täytyy mennä läpi huonoista ajoista ennen kuin hyvät ajat tulevat. Mikään elämässä ei ole varmaa, mutta minä en murehdi siitä (dopingista). Wada, IAAF ja kumppanit murehtivat siitä, minä menen kilpailemaan, Bolt kertoi monisatapäisen toimittajajoukon edessä.

Jamaikan olympiajoukkueen mediatilaisuus oli enemmänkin show kuin tyypillinen tiedotustilaisuus. Bolt sai sisään tullessaan varsin vaisut aplodit, mistä supertähdellä riitti vitsiä. Toimittajien kysymykset olivat myös laidasta laitaan, mutta Bolt jaksoi vastailla kaikkeen pilke silmäkulmassa.

- Tykkään viihdyttää, mutta olen toki ensisijaisesti juoksija. Mutta etenkin nämä tyypit (kuvaajat) tykkäävät, kun teen näitä hulluja juttuja, Bolt sanoi ja väläytti tavaramerkkituuletustaan.

Boltilla on hallussaan sekä 100 metrin (9,58) että 200 metrin (19,19) maailmanennätykset. Kuusinkertainen olympialaisten kultamitalisti on jo aiemmin ilmoittanut Rion kisojen jäävän hänen viimeisiksi olympiakisoikseen, joten maailmanennätyksen rikkominen maistuisi vielä.

- Se voi olla vaikeaa, koska muutama viikko harjoitusta jäi väliin, mutta ei sitä koskaan tiedä. Jännitän ennen 200 metrin kisaa jostain syystä aina. Satanen ei ole niin stressaavaa, tiedän vahvuuteni ja heikkouteni.

Miesten 100 metrin karsintaerät lauantaina 13.8. klo 15.30 alkaen. Kaikki Riosta Ylen Kisaoppaassa.