Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tappelijoita, diivoja ja huippulupauksia – seuraa heitä CHL-turnauksessa

Yle Urheilu listasi kahdeksan kiinnostavaa pelaajaa alkavasta CHL-turnauksesta. Jääkiekon Mestareiden liigan 48 joukkueessa on lukemattomia eri tavoin kiinnostavia pelimiehiä. Yle Urheilu poimi heistä muutaman.

urheilu
Ryan Hollweg myllyssä Ryan Carteria vastaan NHL-jäillä 2008.
Ryan Hollweg myllyssä Ryan Carteria vastaan NHL-jäillä 2008.EPA / Justin Lane

Ryan Hollweg, Plzen

Kovaotteinen amerikkalaispelaaja kunnostautuu useimmiten pahanteossa. Hollweg pelaa Tshekissä viidettä vuotta, ja tähänastiset 122 ottelua ovat poikineet 0,09 pistettä ottelua kohden sekä kaikkiaan 325 rangaistusminuuttia. Edesottamuksiin lukeutuu muun muassa kymmenen ottelun pelikielto pari vuotta sitten.

Daniel Corso ruotsalaisen Timrån vetimissä 2010.
Daniel Corso ruotsalaisen Timrån vetimissä 2010.AOP / Mattias Hansson

Daniel Corso, Junost Minsk

Kaudella 2008–2009 Kärpissä 41 ottelussa 22+30. Corsolla on ikää jo 38 vuotta, eivätkä viime vuodet ole olleet aivan yhtä kunniakkaita. Oulun-visiitin jälkeen kanadalainen pelasi hyvät kaudet Ruotsissa ja KHL:ssä, mutta sitten alkoi kiertolaiselämä. Kaksi vuotta sitten Corso yritti paluuta SM-liigaan Ilveksessä, mutta huono asenne ja heikot suoritukset saattelivat kiukuttelevan ex-tähden Mestikseen. Nyt Corso tehtailee pisteitä Valko-Venäjän kansallisessa sarjassa.

Gustav Forsling
Gustav Forsling #8.AOP

Gustav Forsling, Linköping

Ruotsalaisen puolustajalupauksen pelaamista on ilo katsella. 20-vuotias Forsling on pelannut SHL:ssä nyt kahdella kaudella ja viime talvena syntyi jo 20 pistettä. Tulevaisuuden MM-kisapelaaja on Vancouver Canucksin varaus, mutta NHL-oikeudet kaupattiin viime vuonna Chicagoon, joka teki muutama kuukausi sitten Forslingin kanssa tulokassopimuksen. Tämä kausi on kuitenkin tarkoitus pelata lainalla Linköpingissä.

Steve Mason
Versteeg oikealla Blackhawks-paidassa 2013.EPA

Kris Versteeg, Bern

Kovan luokan hankinta Euroopan sarjoihin. 30-vuotias Versteeg on pelannut NHL:ssä noin kymmenen viime vuoden ajan ja voittanut kaksi Stanley Cupia, viimeksi 2015. Viime kaudella Versteeg edusti Carolinaa ja Los Angelesia, sitä edellisillä Floridaa ja Chicagoa. 550 NHL-ottelussa 131 maalia ja 313 pistettä. Sveitsin komeat maisemat, lyhyet pelimatkat ja muhkeat tilipussit houkuttelivat Atlantin yli.

Ville Leino
Ville Leino.Tomi Hänninen

Ville Leino, Växjö

Leino on elänyt kiertolaiselämää lähdettyään Buffalosta reilut kaksi vuotta sitten. Zagrebin, Klotenin ja Riian kautta Leino on päätynyt Ruotsiin ja Växjöön. Viime kaudella suomalainen ehti pelata 17 ottelua SHL:n runkosarjassa ja tehdä kiitettävät 14 tehopistettä. 32-vuotiaan Leinon taidot ovat tallella, vaikka koti onkin viime vuosina ollut kadoksissa.

Ilja Kovaltshuk antaa poikittaista mailaa norjalaispelaajalle
Ole-Kristian Tollefsen (selin) hermostutti Ilja Kovaltshukin MM-jäillä 2015.EPA

Ole-Kristian Tollefsen, Färjestad

NHL:stä tuttu Tollefsen on omanlaisensa pelote. Jos maalinedustalla nujakoidaan, Tollefsen on todennäköisesti mukana. Isokokoinen kaksien olympialaisten ja kuusien MM-kisojen veteraani on niittänyt rajuilla taklauksillaan kyseenalaista mainetta. Suomessa puolustajan otteista kohistiin, kun Tollefsen jyräsi Jokereiden Ben Eavesin silloisen European Trophyn ottelussa amerikkalaishyökkääjän uran lopulta päättäneellä taklauksella.

Ladislav Nagy tuulettaa
Ladislav Nagy Jokereissa 2014.Tomi Hänninen

Ladislav Nagy, Kosice

Upean uran tehnyt slovakialainen on palannut kotiin. Nagy sai kiekko-oppinsa HC Kosicen junioreissa ja on sen jälkeen voittanut muun muassa maailmanmestaruuden. 37-vuotias on pelannut huipputasolla kolmella vuosikymmenellä ja kävi muun muassa Jokereissa. Kahden KHL-kauden jälkeen aika oli kypsä paluulle tuttuihin ympyröihin ja suoraan Kosicen kapteeniksi nimetty Nagy tulee varmasti tekemään kovaa jälkeä Slovakian pääsarjassa, jolle tämän luokan maajoukkuepelaajan paluu on iso uutinen.

Kristian Vesalainen
Suomen Jääkiekkoliitto

Kristian Vesalainen, Frölunda

Nuori suomalaislupaus edustaa nykyisin Frölundaa. Vesalaisesta tullaan puhumaan paljon ensi kesän NHL-varausten lähestyessä ja hyökkääjällä on kaikki edellytykset tulla varatuksi kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa. Viime kaudella tulivat jo ensimmäiset SHL-ottelut ja Vesalainen oli mukana voittamassa Ruotsin-mestaruutta, alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta sekä alle 18-vuotiaiden Ruotsin-mestaruutta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat