Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Tiedän kyllä, miltä ase kuulostaa" – poliisi tutkii olympialaisten bussihyökkäystä

Entinen USA:n ilmavoimien kapteeni Sheryl Michaelson kertoi Reutersille kuulleensa aseen ääniä mediabussiin kohdistuneen hyökkäyksen aikana. Poliisi tutkii parhaillaan tilannetta.

urheilu
Transolímpica-tie Rio
Transolímpica-tie kuljettaa kisaväkeä Deodoron alueelta Barran olympiakeskukseen.AOP

*RIO DE JANEIRO. *Sekä Kansainvälinen Olympiakomitea KOK että paikallinen kisaorganisaatio julkaisivat kannanottonsa pikaisesti tiistai-illan tapahtumiin liittyen. Mediabussin kimppuun hyökättiin, kun se oli palaamassa Deodoron kisa-alueelta olympiakeskukseen Barraan. Vielä ei ole selvää, heitettiinkö bussia kivillä vai ammuttiin luodeilla. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa vakavasti.

- Turvallisuusviranomaiset tutkivat nyt tapausta ja odotamme heidän raporttiaan ennen kuin kommentoimme asiaa tarkemmin, KOK:n lausunnossa sanottiin.

- Bussikuski antaa tilanteesta lausunnon ja poliisi tutkii bussin. Alueella olevat poliisi- ja armeijajoukot ovat myös nostaneet partioiden määrää alueella, sanottiin puolestaan kisaorganisaation tiedotteessa.

Tiistai-iltana kukaan ei vielä vahvistanut, osuiko autoon kiviä vai luoteja. Koripallotoimittaja Sheryl Michaelsonilla, entisellä USA:n ilmavoimien kapteenilla, oli kuitenkin vahva näkemys asiasta.

- Tiedän kyllä, miltä aseen ääni kuulostaa. Kuulin hyvin etäisen aseen pamahduksen, ja se kuului jo ennen kuin näin lasin rikkoutuvan tai muuta, Michaelson kertoi Reutersille.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat