Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tenkasen illalle upea loppu – kolmantena maaliin

Tuula Tenkasen purjehduspäivät näyttäisivät noudattavan samaa kaavaa: aina toinen lähtö menee nappiin ja toinen vihkoon.

urheilu
Tuula Tenkanen
Tuula TenkanenAOP

Laser radial -luokan purjehtija Tuula Tenkanen jatkaa taistelua hyvissä asemissa Rion olympiavesillä. Hän on nyt kokonaistilanteessa viidentenä.

Keskiviikon kahdesta lähdöstä ensimmäisessä sijoitus oli vaatimaton 14:s, mutta jälkimmäisessä koitoksessa suomalainen puristi upeasti kolmanneksi.

Tenkaselle purjehduspäivä oli kolmas. Päivä oli kovin samantapainen kuin aiemmat, joina toinen lähdöistä on onnistunut ja Tenkanen on pyyhältänyt ensimmäisten joukossa maaliin, kun taas toinen päivälähtö on ollut pettymyksellisempi. Esimerkiksi tiistaina Tenkanen ei päässyt toisessa lähdössä liikkeelle laisinkaan veneiden törmättyä, mutta toiseen sisuuntui ja purjehti maaliin kakkossijalla toistaiseksi parhaassa lähdössään.

Huomenna torstaina on Tenkasen 26-vuotissyntymäpäivä. Hän saa viettää sitä osuvasti vapailla, sillä hänen purjehdusluokassaan pidetään välipäivää.

Laser radialissa on jäljellä vielä neljä lähtöä ennen mitalikoitosta. Siihen osallistuvat parhaat purjehtijat.

Keskiviikkona purjehti viisi suomalaista neljässä venekunnassa.

Tapio Nirkko paranteli asemiaan finnjollissa ja on kokonaistilanteessa kahdentenatoista. Niklas ja Joonas Lindgren kilpailivat ensilähtönsä 470-luokassa ja pääsevät jatkamaan savottaansa kuudenneltatoista sijalta. Laser-luokan Kaarle Tapper on sarjansa yhteispisteissä 29:s.

Kaikki jatkavat purjehduksiaan vielä loppuviikolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat