Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Kärkeviä ja vähemmän kärkeviä dopingkommentteja

- Venäläiset ovat dominoineet minun lajiani, nyt he ovat menettäneet mitalinsa. Jos he olisivat täällä, olen 100-prosenttisen varma, että he eivät ole puhtaita, kävelijä Tom Bosworth latasi.

urheilu
Tom Bosworth kävelee.
Tom Bosworth.AOP

Yleisurheilutapahtumien lähestyessä suurmaat vuorollaan marssittavat lehdistön eteen tähtiään. Keskiviikkona kansainvälisen median kysymyksiin kävi vastaamassa jenkkikolmikko ja kokeneita brittejä.

Lehdistötilaisuuksissa Venäjän dopingongelma nousee esiin kerta toisensa jälkeen. Kilpakumppaneiden kommentit sen sijaan vaihtelevat melkoisesti.

Jenkkien kommentit ovat hyvin tarkkaan mietittyjä, kun esiin nousee kysymys dopingkäryistä. Koko tilaisuuden tunnelma muuttuu välittömästi. Juoksijatähti Allyson Felix pohti paljon vuolaammin kisakuntoaan kuin sitä, ovatko dopinguutiset jakaneet jenkkileirissä mielipiteitä.

Varovaisuus kasvaa sitä mukaa, mitä kovemmasta starasta on kysymys.

- Olemme kaikki valitettavasti kilpailleet sellaisia vastaan, jotka ovat kärynneet. Nyt me olemme olympialaisissa ja keskitymme esiintymään eduksemme, Felix totesi lyhyesti.

Britit sen sijaan eivät kainostele sanoissaan. Kävelijä Tom Bosworth antoi palaa ujostelematta.

- Venäläiset ovat dominoineet minun lajiani, nyt he ovat menettäneet mitalinsa. Jos he olisivat täällä, olen 100-prosenttisen varma, että he eivät ole puhtaita, Bosworth latasi.

Miesten pituushypyn hallitseva olympiavoittaja, maailmanmestari ja tuore Euroopan mestari Greg Rutherford kiitteli iltapäivän lehdistötilaisuudessa pitkän matkan brittijuoksija Jo Paveyn avoimuutta. Kokenut nainen ei kaunistellut mielipidettään.

- KOK:lla oli mahdollisuus antaa vahva viesti, dopingia ei siedetä. On häpeäksi, että he siirsivät vastuun lajiliitoille.Tällä aikataululla liitoilla ei ole mitään mahdollisuutta taata, että täällä kilpailevat venäläiset ovat takuulla puhtaita, Pavey tylytti.

- Paras vastaus, mitä olen kuullut tähän asiaan. Olen täysin samaa mieltä, Greg Rutherford sanoi nyökytellen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat