Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini

Korhosen lyönnit liikaa Kirille – "Pudotuspelit eivät ole kauniita"

Hyvinkään Tahko avasi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen 2-0 (3-2, 4-1) kotivoitolla Jyväskylän Kiristä.

urheilu
Juha Korhonen kuvassa
Tomi Hänninen

Viime aikoina vaisuja otteita esittäneen Tahkon tehomies oli viisi juoksua lyönyt (1+4) Juha Korhonen, joka iski kauden 10 kunnarinsa.

Tahko oli muutenkin ottelussa pitkälti niskan päällä. Varsinkin joukkueen ulkopeli tiivistyi rutkasti, kun Juha Puhtimäki palasi sairaslistalta lukkaroimaan. Kiri jäikin ottelussa vain kahdeksaan kolmostilanteeseen.

Ensimmäisellä jaksolla Teemu Nikkasen takakentän sivallus yllätti Kirin koppariparin ja Lauri Vierimaa kiiti kotipesään saakka. Kiri pääsi kolmannessa vuoroparissa peliin mukaan, kun jokerilyöjä Olli Kiiveri halkaisi puolestaan Tahkon takakentän kahden juoksun arvoisesti.

Kotiyleisön sankariksi kohosi kuitenkin Juha Korhonen, jonka kaksi yksittäistä lyötyä riitti voittoon.

Toisella jaksolla Kiri oli vaisu. Se sai ainoan juoksunsa vapaataipaleilla, mutta varsinkin sisäpeli kaatui lukuisiin sisäpelivirheisiin. Tahko meni lopulta menojaan Juha Korhosen tykitettyä kolmosrajasta Joose Kemppaisen räpylän alta maisemiin 1+2 arvoisesti.

Ottelussa tapahtui myös erikoinen tilanne, kun peli keskeytyi toisella jaksolla hetkeksi Kirin lukkarin Perttu Hautalan lähdettyä juoksujalkaa vessakäynnille.

Petri Kaijansinkon jätettyä pelinjohtajan tehtävänsä Kirin viuhkaan keskikesällä siirtynyt Juhani Lehtimäki oli pelin jälkeen allapäin.

- Oltiin tänään selvästi huonompia. Muutenkin väsyneen oloinen peli. Lauantaina ollaan parempia, Lehtimäki totesi.

- Oltiin tänään lampaita. Turha näitä pelejä on murehtia, kun lauantaina on uusi mahdollisuus, jatkoi Kirin parhaana palkittu (kärkilyönnit 6/9) Miikka Matikka.

- Puhtimäen paluu lukkariksi rauhoitti joukkuetta. Itse peli oli meiltä varsin ehjä. Pudotuspelit eivät ole kauniita, totesi Tahkon pelinjohtaja Sami Sirviö.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat