Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

KOK huomautti 2024 kesäkisakandidaatteja – lobbaaminen tiukasti kielletty

Medialähteiden mukaan Kansainvälinen olympiakomitea on huomattanut kaikkia kesän 2024 olympiaisännyttä tavoittelevia kaupunkeja sääntöjen rikkomisesta.

urheilu
Rion olympiatuli.
EPA

Kansainvälisten medialähteiden mukaan KOK on huomattanut kaikkia kesän 2024 olympiaisännyttä tavoittelevia kaupunkeja hakumenettelyn sääntöjen rikkomisesta. Niin Los Angelesin, Pariisin, Rooman kuin Budapestin hakukomiteat ovat rikkoneet lobbaussääntöjä Rion olympialaisten aikana.

Kansainvälisen olympiakomitean sääntöjen mukaan kisahakijat saavat Riossa esittäytyä kunkin maan markkinointitalossa ja sielläkin vain maksimissaan 20 neliön alueella. Jokainen hakijakaupunki voi järjestää olympialaisten lehdistökeskuksessa yhden tiedotustilaisuuden.

KOK:n säännöissä kielletään erityisesti median edustajien lähestyminen markkinointimielessä, ja juuri lehdistön lähestymisestä Los Angelesia, Pariisia, Roomaa ja viimeisimpänä myös Budapestia on huomautettu.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

KOK joutui kiristämään hakijakaupunkeja ja hakumenettelyä koskevia sääntöjään Salt Lake Cityn olympialaisten lahjusskandaalin paljastuttua. Kisaisännyttä tavoitellut amerikkalaiskomitea jäi kiinni mittavista lahjuksista, joilla KOK:n jäseniä voideltiin talviolympialaisten saamiseksi Salt Lake Cityyn.

Vuoden 2002 talvikisojen lahjusskandaalin jälkimainingeissa Suomen Pirjo Häggman joutui luopumaan luopumaan olympiakomitean jäsenyydestään. Häggmannin entinen puoliso oli työskennellyt Salt Lake Cityn olympiahankkeessa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat